Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: S.V. [ Beta ]

06. 05. 2017. 22:17   >>  21:50

MINIMALAC BAJERNA

Dortmund preuzeo 3. mjesto, Lajpcig lako

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobijedili su danas na svom terenu Hofenhajm sa 2:1, u utakmici 32. kola Bundeslige i popeli se na treće mjesto na tabeli.

Borusija je povela u četvrtom minutu golom Marka Rojsa. Domaći su 10 minuta kasnije mogli da udvostruče prednost, ali je Pjer Emerik Obamejang promašio penal. On je ipak u 82. minutu uspio da postigne drugi gol za Borusiju, a konačan rezultat postavio je Andrej Kramarić u 85. minutu iz penala.

Borusija je vezala četiri utakmice bez poraza i sa 60 bodova se popela na treće mjesto na tabeli, koje vodi direktno u Ligu šampiona. Hofenhajm je četvrti sa dva boda manje, a ta pozicija vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Lajpcig je na gostovanju protiv Herte trijumfovao sa 4:1 i tako osigurao plasman u Ligu šampiona.

Dvostruki strijelci za Lajpcig bili Timo Verner u 11. i 54. minutu i Dejvi Selke u 89. i drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Jedini gol za Hertu bilo je autogol Ranija Kedire u 85. minutu.

Lajpcig je drugi na tabeli Bundeslige sa 66 bodova, dok je Herta peta sa 46.

Petostruki uzastopni šampion Njemačke Bajern pobijedio je u Minhenu Darmštat sa 1:0 golom Huana Bernata u 18. minutu. Darmštat je mogao da izjednači u 86. minutu, ali je Hamit Altintop promašio penal.

Ekipa Karla Anćelotija je prva sa 76 bodova, a Darmštat je posljednji na tabeli sa 24 boda.

Fudbaleri Volfsburga pobijedili su na gostujućem terenu Ajntraht sa 2:0 i izvukli se iz opasne zone. Golove su postigli Danijel Didavi u 48. i Mario Gomes u 63. minutu.

Volfsburg je prekinuo niz od dva poraza i zauzima 14. mjesto na tabeli sa 36 bodova, tri više od Hamburga koji je u zoni ispadanja na 16. mjestu. Ajntraht je pretrpio drugi uzastopni poraz i 11. je na tabeli sa 41 bodom.

Ingloštat je na svom terenu odigrao 1:1 sa Bajerom iz Leverkuzena, a istim rezultatom završena je i utakmica Borusije iz Menhengladbaha i Augsburga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније