Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ O.Z. ]

21. 04. 2017. 16:22   >>  21:33 1

POLUFINALE LŠ

Monako ili Juventus: Mladost ili iskustvo?

Duel Monaka i Juventusa u polufinalu Lige šampiona biće okršaj ekipa sa najmlađim i nastarijim igračima u prosjeku.

Monako ima najmađu ekipu posmatrajući startne postave. Tu su Kilijan Mbappe (18), Bakajoko (22), Fabinjo (23), Bernardo Silva (22), Benjamin Mendi (22), Almami Ture (20), dok s druge strane Juventus u prosjeku ima najstariju prvu postavu.

Igrači koji imaju preko 30 godina su Đanluiđi Bufon (39), Andrea Barzalji (35), Dani Alveš (33), Stefan Lihtštajner (33), Đorđio Kjelini (32) i Mario Mandžukić (30).

Duel Monaka i Juventusa ujedno će biti i okršaj najubojitijeg napada protiv najbolje odbrane. Monako igra ofanzivno, na krilima mladih napadača (u nokaut fazi postigao čak 14 golova),  ali Juventus ima iskusnu odbranu, na čelu sa Bufonom na golu, koja je sačuvavši mrežu protiv Barselone u 180 minuta, još jednom pokazala da je vjerovatno najbolja na svijetu.

Bivši vezista Juventusa Alesio Takinardi zadovoljan je žrijebom polufinala Lige šampiona, pošto smatra da će prevagnuti iskustvo "Stare dame".

"Super žrijeb, oni su najslabiji od tri moguća tima. Naravno da Monako zaslužuje poštovanje. Revanš će biti vrlo bitan jer Monako nema mnogo iskustva i domaći teren će biti ključan", rekao je Takinardi.

Bivši vezista "Kneževa" Ludovik Žili, koji je igrao finale 2004, poručio je da je sve moguće u dvije utakmice.

"Juventus je jak, veoma iskusan, ali ćemo biti spremni za njih. Poredeći se sa ostalim, jedina smo ekipa koja nema evropski trofej, najbliži smo bili 2004, kada smo izgubili u finalu od Porta. Možda nijesmo favoriti, ali imamo iskustva igranja u Evropi", kazao je Žili.

Napadač Monaka Valer Žermen očekuje težak dvomeč.

"Juventus je fantastična ekipa. Mi imamo šansu da se plasiramo u finale i sve ćemo uraditi da to učinimo", kazao je on.

Juve i Monako su se posljednji put sastali u četvrtfinalu u sezoni 2014/15. Italijani su prošli dalje ukupnim rezultatom 1:0, a jedni gol postigao je Arturo Vidal iz penala.

Već su jednom bili rivali u polufinalu, i to u sezoni 1997/98. U tom dvomeču "crno-bijeli" su slavili 6:4, a potom su u finalu poraženi od Reala, golom Predraga Mijatovića.

Juventus 21 godinu čeka na titulu, a rekorder je kada su u pitanju polufinala elitnog takmičenja. Ovo mu je 12. put da se našao među četiri najbolje ekipe, a čak osam puta se plasirao u finale, posljednji put prije dvije godina, kada je u borbi za trofej poražen od Barselone.

U drugom polufinalu na programu je madridski derbi između Reala i Atletika.

Prve utakmice se igraju 2. i 3, dok su revanši 9. i 10. maja. Finale je 3. juna u Kardifu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније