Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

30. 03. 2017. 18:50 >> 18:25

KONAČNA ODLUKA 9. MAJA

FIFA: Mundijal sa 48 ekipa, Evropi 16 mjesta

Reprezentacije iz Evrope dobiće samo 16 mjesta na Svjetskom prvenstvu 2026. godine koje će biti igrano po novom formatu, saopštila je FIFA.

Mundijal 2026. po prvi put će biti organizovan za 48 reprezentacija, a čelnici kontinentalnih konfederacija dogovorili su se o broju učesnika iz svakog dijela svijeta.

Azija će imati osam predstavnika, Sjeverna Amerika, Centralna Amerika i Karibi i Afrika devet, Južna Amerika šest, dok će Okeanija imati jedno mjesto.

Preostala dva mjesta pripadaju domaćinu turnira, kao i pobjedniku baraža u kojem će učestvovati predstavnici svih konfederacija osim UEFA.

Konačna odluka biće donijeta 9. maja na sjednici savjeta FIFA.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније