Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 03. 2017. 22:09 >> 21:44

U MALOM FUDBALU

Nagrađeni pobjednici prvenstva srednjih škola

Pobjednicima Državnog prvenstva srednjih škola u malom fudbalu uručene su danas nagrade, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Pobjednike Državnog prvenstva srednjih škola u malom fudbalu, mušku ekipu Gimnazije "25. maj" iz Tuzi i ženski tim Srednje stručne škole iz Pljevlja, danas su primili generalni Direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih Veljko Tomić i generalni direktor Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica Marash Dukaj.

Takođe, pohvale su dodijeljene i profesorima koji su vodili timove, Mirsadu Ademoviću i Habibu Đokaju iz JU Gimnazija „25. maj“ i Ivanu Šljivančaninu i Kerimu Mrziću iz JU Srednja stručna škola Pljevlja.

Tomić je poručio da sport može da pomogne maldima da izaberu zdrav način života...

"Sport ima potencijal da vama, mladima, pomogne da oblikujete svoju ličnost i izaberete zdrav način života. Svi znamo najbolje sportiste svijeta, pa ponekad ne primijetimo da i tu, među nama, imamo velike sportske potencijale, prema kojima treba imati poštovanja zbog predanosti i odricanja, koji njeguju drugarstvo, koji su dio tima, a među kojima ste i vi”, rekao je Tomić,.

On je naglasio da je sport značajan i zbog obrazovne dimenzije, kao i njegove društvene, kulturne i rekreativne uloge jer kod mladih stvara važne vrijenosti kao što su kolektivni duh, solidarnost, tolerancija, fer plej.

“Unutar ponuda sportova u školama vodi se računa da sport bude dostupan svima”, dok je organizacija sporta u školama osnov za razvoj budućih vrhunskih sportista, zaključio je Tomić.

On je kazao da će Ministarstvo prosvjete zajedno sa školama i lokalnim zajednicama, nastaviti da radi na stvaranju uslova za bavljenje sportom od najranije dobi.

Učenik JU Gimnazija „25. maj“, Tuzi, član pobjedničke ekipe, Vuk Milačić rekao je da postignutom uspjehu prethodi veliki napor ekipe, profesora i uprave Škole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније