Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 03. 2017. 19:32 >> 19:37
3

KAPELO O SAVIĆEVIĆU

Kada je počeo da trči, postao je igrač koji pravi razliku

Nekadašnji trener Milana Fabio Kapelo u intervjuu za TV Fox Sport govorio je o zlatnoj eri "rosonera", kao i o odnosu sa Dejanom Savićevićem.

"Bili smo tako jaki, jer smo imali zvijezde u timu i pobjednički mentalitet. Svi treneri koji su vodili Milan tih godina bili su zapanjeni kako svi igrači stižu na vrijeme i daju 100 odsto u svakom trenutku, svake sezone. I sam se pitam kako je to bilo moguće, jer su zvijezde znale da budu kapriciozne" - kazao je legendarni stručnjak, koji je pet sezona bio na klupi Milana (od 1991. do 1996).

Kapelo se potom osvrnuo na odnos sa Savićevićem. Kao što je poznato, njemu je najviše smetalo to što najbolji crnogorski fudbaler ne trči mnogo...

"Prvi problem na koji sam naišao u vođenju tima bio je sa Savićevićem, koji nije puno trčao i često nije bio spreman. Razgovarao sam o njemu sa predsjednikom Berluskunijom, koji je vidio u Dejanu izuzetnog fudbalera.", rekao je Kapelo i dodao:

"Rekao sam Savićeviću da kada primjetim da ne trči, neće imati mjesta u timu, jer je to u skladu sa mentalitetom Milana. Otada je postao veoma važan igrač, koji pravi razliku na terenu."

Kruna svega bilo je finale Lige šampiona protiv Barselone u Atini i gol Savićevića za sva vremena.

"Dajem desetku svim igračima, a najbolji na meču je bio Savićević.", rekao je Kapelo nakon meča.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније