Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

13. 06. 2013. 10:20   >>  10:39

POSTAJE NAJPLAĆENIJI

Real ispunio želju Ronaldu

Otklonjene su sve dileme oko ostanka Kristijana Ronalda u Real Madridu. Uprava i napadač konačno su došli do dogovora - Portugalac će postati najplaćeniji fudbaler na svijetu, sa godišnjom platom od 20 miliona eura.

Strahovali su navijači i uprava, posebno kada je Monako počeo da "maše" milionima ispred njihovog nosa. Sada mogu da odahnu, njihova najveća zvijezda ostaje na "Santjago Bernabeuu".

Ronaldo će dobiti duplo u odnosu na ono što je zarađivao. Prije četiri godine bio je najskuplji, transfer je iznosio 96 miliona eura, ali i najplaćeniji sa 10 miliona po sezoni.

Njegov aktuelni ugovor važi do 2015., pa je sada bio posljednji rok za produženje, jer bi sljedeće ljeto otišao za manji novac nego što bi mogli da inkasiraju za njega. Bio je povezivan sa povratkom u Junajted, ali i odlazak u Pari Sen Žermen.

Florentino Perez je istjerao svoje, Ronaldo će produžiti ugovor do 2018., zarađivaće 20 miliona eura po sezoni. Mnogi smatraju da nije u pitanju novac, već prestiž, biće plaćeniji od Lea Mesija.

Računica je sada jasna. Real će novi ugovor koštati 166 miliona eura, od čega pola ide na Ronaldov račun, a ostatak na ime poreza. Što se tiče prava na marketing, Kristijano i Real drže po 40 odsto prihoda, 20 odsto pripada agencije "Gestifute" koju drži Ronaldov agent Mendeš. Sada bi se Real odrekao još 20 odsto u korist Ronalda, što bi godišnju zaradu van terena Portugalca značajno uvećalo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније