Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 02. 2017. 23:12 >> 23:21

ISPAO TOTENHEM

Podvig Borusije, Anderlehtu drama u Rusiji

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha napravili su senzaciju, pošto su nadoknadili tri gola minusa protiv Fiorentine u gostima i sa ukupnih 4:3 prošli u osminu finala Lige Evrope. Dalje idu i Anderleht, Roma, Gent, Selta, Ajaks, Bešiktaš, APOEL, Genk, Lion, Olimpijakos, Rostov i Kopenhagen.

Borusija iz Menhengaldbaha je priča večeri. Njemački tim je nakon pola sata revanša gubio 2:0 u Firenci (Fiorentina dobila prvi meč 1:0), ali je onda na scenu stupio Lar Štindl.

On je u narednih pola sata postigao het-trik, da bi "violu" dokrajčio Andreas Kristensen (60), pa je Borusija otišla u osminu finala 4:2.

Drama je viđena i u Sankt Peterburgu, gdje je Zenit stao na korak od podviga. Domaćin je u meču sa Anderlehtom vodio 3:0 do 90. minuta (prvi meč Anderleht dobio 2:0), a onda je Isak Telin udarcem glavom matirao Lodigina i odveo Belgijance među 16 najboljih.

Gent je kompletirao iznenađenje protiv Totenhema. Nakon što je savladao premijerligaša na svom terenu (1:0), belgijski tim je odolio na "Vaj Hart Lejnu" 2:2.

Eriksen je doveo domaćina u vođstvo u 10. minutu, ali je u 20. Kejn postigao autogol. Da nesreća ne dolazi sama potvrdio je Dele Ali, koji je u 39. minutu zbog oštrog starta dobio direktan crveni karton.

Ipak, i sa igračem manje Totenhem je postigao gol. U 61. minutu je pogodio Vanajama, ali je Perbea osam minuta prije kraja vratio stavri u egal i otklnio dileme oko putnika u osminu finala.

Selta je izbacila Šahtjor uprkos porazu kod kuće u prvom meču (1:0). Tim iz Viga je slavio u Ukrajini nakon produžetaka 2:0. Aspas je u 90. minutu odveo meč u dodatnih 30 minuta, a prolaz gostima obezbijedio je Kabral pogotkom u 108. minutu.

Roma je poražena do Viljareala na "Olimpiku" 1:0, ali je revanš bio samo formalnost, pošto je "vučica" bila ubjedljiva na "madrigalu" 4:0.

Apoel je iznenadio Atletik Bilbao. Kiprani su večeras slavili 2:0 i poništili poraz iz Španije (3:2). Junaci APOEL-a bili su Soteri i Janiotas.

Uspješnu noć belgijksih timova upotpunio je Genk, koji je poslije 2:2 u Rumuniji, pobijedio Astru na svom terenu 1:0.

Olimpijakos je eliminisao Osmanlispor. Nakon remija bez golova u Pireju, Grci su u revanšu očitali lekciju turrskom timu 3:0.

 

Totenhem - Gent 2:2, prvi meč 0:1

Sparta - Rostov 1:1, prvi meč 0:4

Šahtjor - Selta 0:2, prvi meč 1:0

Fiorentina - Borusija 2:4, prvi meč 1:0

Lion - AZ 7:1, prvi meč 4:1

Kopenhagen - Ludogorec 0:0, prvi meč 2:1

Genk - Astra 1:0, prvi meč 2:2

Zenit - Anderleht 3:1, prvi meč 0:2

Roma - Viljareal 0:1, prvi meč 4:0

Bešiktaš - Hapoel 2:1, prvi meč 3:1

Ajaks - Legija 1:0, prvi meč 0:0

APOEL - Bilbao 2:0, prvi meč 2:3

Osmanlispor - Olimpijakos 0:3, prvi meč 0:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније