Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

11. 06. 2013. 23:23   >>  23:23

KVALIFIKACIJE ZA SP

Bruka Danaca, Koreja, Iran i Australija blizu

Fudbaleri Jermenije napravili su senzaciju u Kopenhagenu, deklasirajući Dansku sa 4:0 i tako im gotovo stavili tačku na plasman u Brazil, dok je takmičenje u azijskoj grupi kvalifikacija ušlo u samu završnicu, a pored Japana, na Mondijal će najvjerovatnije, Južna Koreja, Iran i Australija.

Danci su na svom terenu večeras ubjedljivo poraženi od Jermenije rezultatom 4:0, i tako izgubili gotovo sve šanse da se domognu Svjetskog prvenstva u Brazilu naredne godine.

Jermenija je od samog starta krenula silovito u meč, a već u prvom minutu je došla i do vođstva golom Movsisjan. Do kraja meča Movsisjan je bio strijelac i u 52. minutu, Ozbiliz je bio strijelac u 19., dok je najveća zvijezda ekipe Miktarjan postavio konačan rezultat u 82. minutu meča.

Švedska je sa pola snage pobijedila ekipu Farskih Ostrva rezultatom 2:0, a oba gola za domaćina postigao je Zlatan Ibrahimović, prvi u 35., a drugi u 82. minutu.

Šveđani su tako zadržali realne šanse da se domognu drugog mjesta u grupi i baraža za Svjetsko prvenstvo.

Bjelorusi i Finci su remizirali u Minsku rezultatom 1:1,  a ovaj meč je bio bez rezultatskog značaja za obje ekipe.

Reprezentacija Japana i dalje je jedina selekcija koja je kroz kvalifikacije uspjela da ovjeri plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Korak bliže istom ostvarenju napravile su reprezentacije Južne Koreje, Australije i Irana. Mnogo veća neizvjesnost vlada u grupi "A" gdje tri tima i dalje imaju podjednake šanse da se plasiraju na SP.

Južna Koreja je pobjedom nad Uzbekistanom preskočila tu selekciju na tabeli i sada ima 14 bodova u grupi "A". Prati ih Iran, koji je pobjedom nad Libanom ostao u trci za plasman na Mondijal. Iran ima 13 bodova, a u posljednjem kolu gostuje Južnoj Koreji.

Južnoj Koreji biće dovoljan bod u tom meču da se direktno plasira na SP, a Uzbekistan bi do najvećeg uspjeha u istoriji postojanja mogao pobjedom nad Katarom koji je već ispao iz kombinacije za odlazak na SP.

(sportske.net)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније