Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

tanjug.rs [ Objavio: O.Z. ]

10. 02. 2017. 20:51   >>  20:38

RAZLOG ODLASKA

Figo: U Barseloni me nijesu cijenili

Nekada najbolji fudbaler svijeta Luis Figo izjavio je danas da osjećao veliki pritisak kada je svojevremeno napustio Barselonu zbog poziva najvećeg rivala Real Madrida i da je to učinio jer ga u Kataloniji nijesu dovoljno cijenili.

Figo je napravio jedan od najkontroverznijih transfera u istoriji fudbala kada je 2000. godine odlučio da iz Barselone pređe u madridski Real za tada rekordnih 44 miliona eura.

„Odlazak iz Barselone mnogo me je izmorio, bio sam pod velikim pritiskom. Pomislio sam da možda ne bih mogao to da uradim, ali prelazak u Real nije bio samo zbog sportskih i finansijskih razloga, već i zbog nekih ljudi“, rekao je Figo za sajt španske Primere.

Portugalac, osvajač Zlatne lopte iste godine, priznao je da je mnogo razmišljao da li da napravi takav potez.

„Postoje trenuci kada ste u nedoumici, ali morate da napravite korak i nema nazad. U profesionalizmu, ukoliko ne osjetite da ste u potpunosti priznati, morate da razmislite o promjeni“, poručio je Figo.

Koliko je njegov transfer u Real izazvao pompu najbolje odslikava trenutak kada su ga navijači Barselone, na meču protiv Reala na Nou Kampu, gađali svinjskom glavom u trenutku kada je Figo izvodio korner.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније