Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

24. 01. 2017. 22:46 >> 22:22

KUP AFRIČKIH NACIJA

Prošli Kongo i Maroko, Obala Slonovače ide kući

Fudbaleri DR Konga i Maroka plasirali su se u četvrtfinale Kupa afričkih nacija (KAN) u Gabonu, pošto su takmičenje u grupi završili pobjedama i tako osvojili prva dva mjesta u Grupi C.

Kongo je bio među autsajderima prije početka turnira, a večeras je pobijedio Togo sa 3:1 i tako prvu fazu završio bez poraza, sa dvije pobjede i remijem. "Leopardi" su poveli golom Džuniora Tabananage u 29. minutu, što mu je treći gol na šampionatu i trenutno je prvi strijelac takmičenja. Na 2:0 povisio je Mubele Ndombe u 54. minutu, da bi Fo-Do Laba u 69. smanjio na 2:1.

Konačni rezultat postavio je Pol-Žozee M'Poku Ebunge u 80. minutu iz slobodnog udarca. Togo je završio takmičenje sa dva poraza i remijem.

Obala Slonovače bila je prije početka KAN prvi favorit za osvajanje turnira, ali je učešće na njemu završila bez pobjede. Maroku je ovo bila druga pobjeda, uz poraz od Konga.

Maroko je imao prvu šansu na utakmici, ali je pogodio prečku iz slobodnog udarca. "Slonovi" su do kraja poluvremena propustili dvije dobre šanse. Obala Slonovače imala je kontrolu posjeda, ali nije stvarala prave šanse.

Maroko je na samom početku drugog poluvremena imao dobru šansu, a gol je postigao u 64. minutu, kada je poslije jednog kontranapada u kontri dva na dva, Rašid Aliui sa više od 20 metara lijepo šutirao u gornji desni ugao i postigao gol.

Plasman u četvrtfinale već su izborili Burkina Faso, Tunis, Senegal i Kamerun.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније