Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 01. 2017. 15:59 >> 15:36

JESENJI PRVACI

Vukotić: Potvrditi dominaciju

Cilj našeg kluba je poznat. Nakon nesrećne eliminacije iz kupa, želimo da potvrdimo dobar učinak iz prvih 17 kola šampionata i superiornost krunišemo trećom titulom šampiona Crne Gore, kazao je trener fudbalera Budućnosti, Miodrag Vukotić.

Fudbaleri Budućnosti jesenji dio prvoligaškog prvenstva završili su na prvom mjestu sa 11 bodova više od drugoplasirane Mladosti, a najavljuju još berićetnije proljeće.

Izabranici trenera Miodraga Vukotića pripreme za nastavak takmičenja u Telekom Prvoj ligi počeli su 10. januara u gotovo neizmijenjenom sastavu. Jedini novajlija je iskusni štoper - povratnik Janko Simović, a niko zasad nije zatražio ispisnicu iz najpopularnijeg kluba.

"Tražili smo provjerenog štopera, jer smo jesenas imali samo dvojicu Vukčevića i Mitrovića, zbog povreda i eventulanih kartona morali smo da se pojačamo na toj poziciji i povratak Janka Simovića je prava stvar", kazao je za Radio Crne Gore prvi stručnjak plavih, Mioodrag Vukotić.

"Pregovaramo i sa našim nekadašnjim napadačem Darkom Nikačem, koji bi mogao da se vrati u naše redove iz mađarskog MTK-a. Imali smo sjajan golgeterski učinak u prvom dijelu šampionata preko Raičevića, Đalovića i Vujovića, ali dobro poznajem Nikačeve kvalitete i smatram da bi nam dobro došao za proljećne mečeve u kojima želimo da potvrdimo dominaciju i osvojimo treću titulu državnog prvaka", dodao je Vukotić.

U prvom kontrolnom susretu Budućnost je savladala svoj omladinski tim sa 5:0, a u drugom je minimalno 1:0 porazila ekipu Petrovca.

"Bili smo uspješni u prva dva meča, ali tek je početak priprema i prave igre tek predstoje. U petak 27. januara u 13 sati sastaćemo se na Starom aerodromu sa gradskim rivalom ekipom Mladosti, a posljednjeg januarskog dana planiran je duel sa Komom", raportira Vukotić.

Glavnu fazu priprema nejbolji tim jeseni obaviće u turskoj Antaliji od 1. do 14 febuara, gdje je planirano odigravanje pet kontrolnih utakmica.

"Poslije nekoliko godina ponovo idemo za Tursku, gdje ćemo imati sjajne uslove za rad i jake protivnike u prijateljskim mečevima, koji će nam pomoći da dođemo do prave forme za prve proljećnje borbe za bodove. U Antaliji ćemo odigrati pet mečeva sa predstavnicima Kazahstana, Ukrajine, Slovenije, Moldavije i Rusije i ne sumnjam da ćemo spremno dočekati prvo kola proljećnjeg dijela sezone. Cilj našeg kluba je poznat. Nakon nesrećne eliminacije iz kupa, želimo da potvrdimo dobar učinak iz prvih 17 kola šampionata i superiornost krunišemo trećom titulom šampiona Crne Gore", optimista je šef Stručnog štaba Budućnosti Miodrag Vukotić, koji smatra da je 11 bodova velika prednost, ali da u svakoj narednoj utakmici njegovi puleni moraju ulogu favorita potvrditi na terenu.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније