Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: S.V. [ Beta ]

20. 01. 2017. 22:35   >>  22:10

KUP AFRIČKIH NACIJA

Preokret Maroka, remi Obale Slonovače i DR Konga

Fudbaleri Maroka pobijedili su večeras u Libervilu poslije preokreta Togo sa 3:1, dok su Obala Slonovače i Kongo igrali neriješeno 2:2, u drugom kolu Grupe C Kupa afričkih nacija.

Maroko je lakše od očekivanog pobijedio Togo, a do trijumfa su došli iako je rival prvi stigao do prednosti.

Vodeći gol za Togo postigao je Matje Dosevi u petom minutu, da bi Maroko izjednačio u 14. preko Aziza Buhaduza. Samo sedam minuta kasnije Maroko je preokrenuo, a strijelac je bio Roman Sais.

Konačan rezultat utakmice u Libervilu postavio je Jusef En-Nesjri u 72. minutu.

Aktuelni šampion Afrike Obala Slonovače i dalje na Kupu afričkih nacija u Gabonu ne zna za pobjedu, a u današnoj utakmici protiv Demokratske Republike Kongo dvaput je morao da juri prednost rivala.

Nesken Kebano doveo je Kongo do prednosti u 10. minutu, ali je Vilfred Boni već u 26. udarcem glavom poslije kornera doveo Obalu Slonovače do izjednačenja.

Kongo je odgovorio poslije samo dva minuta, a strijelac drugog gola za svoju reprezentaciju bio je Žunior Kabananga.

Obala Slonovače je u 67. minutu uz dosta sreće stigla do izjednačenja, a strijelac je bio kapiten Serej Dije, čiji je udarac na krivoj nozi uhvatio golmana Konga Leja Matampija.

Kongo je prvi u Grupi C sa četiri boda, prati ga Maroko sa tri, dok je Obala Slonovače treća sa dva, a Togo je posljednji, četvrti sa jednim bodom.

U posljednjem kolu Grupe C u utorak Kongo će igrati protiv Togoa, dok se u drugom meču sastaju Obala Slonovače i Maroko.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније