Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 06. 2013. 21:08 >> 21:08

NAREDNE SEZONE

Prihodi u Premijer ligi 3 milijarde

Prema analizama uticajne konsultantsko-finansijske kuće Dilojt, koje je objavio Bi-Bi-Si, na povećanje prihoda od 600 miliona funti uticaće novi ugovori o otkupu televizijskih prava, kao i novi propisi o ulaganju klubova, što bi moglo da donese dugoročnu korist.

 "Uprkos tome što se radi o poslovanju u zahtjevnom ekonomskom okruženju, profil engleskih klubova je takav da postoji povećano interesovanje na globalnom nivou, što doprinosi rastu prihoda najboljih klubova", izjavio je predstavnik Dilojta Den Džons.

Prema podacima te kuće, gotovo 75 odsto prihoda u sezoni 2011/2012 klubovi su potrošili na plate, što je povećanje od četiri odsto, odnosno 64 miliona funti. U tu svrhu klubovi su potrošili 1,7 milijardi funti.

Najviše novca na plate fudbalera i zaposlenih u klubu potrošio je Mančester siti - 202 miliona funti, a najmanje Svonsi - 35 miliona funti.

Premijerligaši najviše novca zarađuju prodajom televizijskih prava. Taj izvor čini 50 odsto svih prihoda, 27 odsto obezbjeđuje se iz reklama i prodajom navijačkih rekvizita, dok se 23 odsto obezbjeđuje od prodaje karata, piće i hrane na dan utakmice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније