Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: B.V.

14. 12. 2016. 12:40   >>  12:18 3

TUMBAKOVIĆ UVJEREN

Jermenija nas neće slomiti

Selektor fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković saopštio da bi uoči početka kvalifikacija za Mundijal 2018. potpisao trenutni skor koji imaju “sokoli”, dodajući da šokantni poraz od Jermenije neće “slomiti” njegove igrače.

 

Crna Gora nakon četiri odigrana kola u Grupi E zauzima drugo mjesto sa sedam bodova, tri manje od Poljske, jednim više od Danske.

Tumbaković je rekao da je zadovoljan dosadašnjim učinkom, ali da je moglo biti i bolje.

“Svi koji se bave sportom žele da urade i više od onoga što je realno. Sada mi je žao što nemamo tri boda više, a mogli smo i morali. Protiv Rumunije smo odigrali odlično. Taktički zrelo, pametno. Imali smo i sreće. Jovetić je pogodio u završnici, a Rumuni promašili penal u sudijskoj nadoknadi vremena. Kazahstan smo nadigrali, a protiv Danske napravili veliki uspjeh koji je izazvao pravu euforiju među ljubiteljima fudbala u Crnoj Gori. Već su nas svi vidjeli na Mundijalu“, rekao je Tumbaković za Sport Klub.

On je dodao da je nakon toga pričao s fudbalerima i uvjeravao ih da nema mjesta takvom razmišljanju, kao i da je svaka utakmica u kvalifikacijama za naš tim finale.

Protiv Jermenije Crna Gora je vodila sa 2:0 na poluvremenu. Imali smo nekoliko odličnih šansi i za treći gol, međutim na kraju smo izbugili 3:2.

"Još tražimo objašnjenje i odgovor na pitanje šta se desilo na toj utakmici. Odigrali smo sjajno u prvom poluvremenu. Vodili smo sa 2:0, kontrolisali dešavanja na terenu. Sve je djelovalo sjajno. Međutim, imao sam neki loš predosjećaj, intuicija mi je govorila da neće sve biti kako smo željeli u nastavku meča. Na kraju, pognutih glava smo napustili teren. Sve je bilo čudno u Jermeniji. Do tog meča smo primili samo jedan gol, a Jermenija je postigla takođe samo jedan. S  druge strane, uvjeren sam da poraz od Jermenije, iako bolan neće slomiti selekciju koju vodim. Imali smo jako težak raspored na startu kvalifikacija. Tri utakmice smo igrali kao gosti i to treba uzeti u obzir kada se analizira ostvareno u dosadašnjim kvalifikacijama", kazao je Tumbaković.

Selektor je kazao da ga posebno raduje činjenica da su predsjednik FSCG Dejan Savićević i ostali čelnici prihvatili njegov plan da podmladi selekciju.

"Ima nekoliko iskusnih igrača koji bi još uvijek mogli da igraju u dresu sa državnim grbom. Međutim, želio sam da napravim korak naprijed. Da stvorim tim koji će trajati bar četiri godine, ako ne i duže. Za sada smo na dobrom putu. Imamo realne izglede, imamo pravo da se nadamo da ćemo na kraju kvalifikacija izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, bez obzira na činjenicu da su Poljska, Danska i Rumunjia favoriti na papiru. Ponavljam još jednom, ako svaku utakmicu shvatimo i priđemo joj kao finalu, rezultati neće izostati. Najbolji primjer za to je utakmica i pobjeda u Danskoj".

Kvalifikacije za Mundijal Crna Gora nastavlja 26. marta kada u Podgoricu stiže selekcija Poljske, predvođena jednim od najboljih napadača današnjice Robertom Levandovskim.

"Poljska ima izuzetno kvalitetnu ekipu. Igraju organizovano i disciplinovano. Pored toga u sastavu tima imaju vanserijskog igrača kakav je Levandovski. Poljska je favorit, ali budite sigurno da će pred našim navijačima od kojih očekujem veliku podršku, morati da nas ubijede da su bolji od nas. Naša prednost će sigurno biti veliki motiv i ogromna želja da stignemo do trijumfa. Uspjeli smo da napravimo pravu porodičnu atmosferu i to je takođe jedan od aduta. Duel sa Poljskom je peto od deset finala koja nas očekuju u nastojanju da ostanemo u trci i eventualno iskoristimo priliku da stignemo do Svjetskog prvenstva“.

Ono što raduje Ljubišu Tumbakovića je podatak da će Mirko Vučinić koji je bio uz reprezentaciju, ali zbog povrede nije mogao da pomogne, najverovatnije biti spreman za duel sa Poljskom 26. marta

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније