Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 06. 2013. 08:50 >> 09:24
39

ZAGRIJAVANJE ZA MEČ

FOTO: Navijači se već okupljaju

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Podgorici sa Ukrajinom utakmicu H grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Meč pratite uživo na Televiziji, kao i Portalu RTCG.

Crnogorski fudbaleri su lideri H grupe, a prvi međusobni duel u Kijevu dobili su 1:0. U dosadašnjem dijelu takmičenja savladali su i Moldaiju 1:0 i dva puta San Marino 6:0 i 3:0, dok su sa Poljskom (2:2) i Engleskom (1:1) igrali neriješeno.

Ukrajina nakon pet odigranih mečeva ima po dva trijumfa i remija, a jedini poraz doživjela je od Crne Gore. 

Utakmica na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 30 minuta. 

Atmosfera u timu je, nikad bolja, a posljednju poruku ,,sokola'', uoči duela sa Ukrajincima uputio je kapiten Mirko Vučinić.

''Kada sam počeo da igram fudbal, životni san mi je bio da odem u jaču ligu, i da se afirmišem kao igrač. To sam uspio. A drugi san, još veći, je da odem sa svojom državom na Svjetsko prvenstvo. I nadam se da ćemi se ispuniti.'', kaže Vučinić.

Eventualna pobjeda nad Ukrajinom, približila bi naš tim Mundijalu.

''Idemo na pobjedu jer nam tri boda mnogo znače. Ali, to ne znači da treba da žurimo. Jer, ako budemo igrali samo srcem, može nam se odbiti o glavu. Za mene je ovo jedna od najtežih utakmica, od kada sam u reprezentaciji. Mnogo toga može da nam donese, ali i suprotno. Ako dobijemo meč ostaćemo na čelu, ispred Engleza i onda nas čeka duel na Vembliju. Ipak, ima još dosta da se igra. Prvo da slavimo u petak, pa ćemo o kombinacijama'', kazao je Mirko. 

Vučinić i Stevan Jovetić biće najveća opasnost za Ukrajince, ali kapiten poručuje drugačije.

''Dva igrača ne čine ekipu, pa kada su u pitanju i veći fudbaleri od mene i Stevana. Ako ne djelujemo svi kao grupa, onda ćemo teško izaći na kraj sa njima. Sa podrškom ostalih igrača, i ja i Stevan ćemo odigrati bolje.'', poručio je kapiten hrabrih sokola.

Brnović: Igraćemo na pobjedu

Crna Gora će i protiv Ukrajine igrati na pobjedu, kazao je selektor Branko Brnović navodeći da vjeruje u svoje izabranike, da ne prijeti i ne potcjenjuje nikog.

Brnović je kazao da je je utakmica sa Ukrajinom najteža od kada je reprezentacija formirana. On je istakao da će probati da napadnu rivala, ali da neće srljati.

Crnogorski selektor je, komentarišući povredu Stefana Savića, kazao da su navikli na probleme.

»Savić je možda i najspremniji igrač, u paru sa Markom Bašom čini najbolji par štopera u Evropi. Igrači u reprezentaciju ne dolaze da bi se slikali, već da igraju. Imam maksimalno povjerenje u Ivana Kecojevića i mislim da može dostojno da zamijeni Savića«, rekao je Brnović.

Пратите нас на

Коментари39

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније