Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: B.V. [ Beta ]

02. 12. 2016. 11:21   >>  10:59

U PONEDJELJAK

CAS odlučuje o Blaterovoj žalbi

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani u ponedjeljak će saopštiti svoju odluku o žalbi bivšeg predsjednika FIFA Sepa Blatera protiv šestogodišnje suspenzije zbog neetičkog ponašanja.

 

CAS je danas objavio da će odluka biti saopštena u ponedjeljak u 15 sati. Blater je negirao da je radio bilo šta loše kada je odobrio da se isplate dva miliona dolara nekadašnjem predsjedniku UEFA Mišelu Platiniju 2011. godine.

Njih dvojica su tvrdili da je to plata za to što je Platini radio kao Blaterov savjetnik od 1999. do 2002. godine.

Etička komisija FIFA presudila je da je to sukob interesa i suspendovala je obojicu na osam godina. Komisija za žalbe tog tijela smanjila je kaznu na šest godina.

Platini je tokom saslušanja u avgustu iznio dokaze protiv Blatera. CAS je bivšem predsjedniku UEFA skratio kaznu na četiri godine.

Švajcarsko tužilaštvo otvorilo je krivičnu istragu protiv Blatera u septembru 2015. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније