Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

15. 11. 2016. 11:47 >> 11:33

NESTA OCIJENIO

Italija nema dovoljno kvalitetnih igrača

Jedan od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena Alesandro Nesta rekao je danas da državni tim nema kvalitet da se suprotstavi svjetskom prvaku Njemačkoj ili nekim drugim reprezentacijama.

Nesta, koji je sa Italijom osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine, požalio se na standard igrača koji igraju za državni tim.

Italija je ovog ljeta, pod vođstvom selektora Antonija Kontea, takmičenje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj završila u četvrtfinalu, porazom od Njemačke poslije penala. Mediji i navijači su uprkos tome hvalili igru državnog tima, koji je na putu do četvrtfinala pobijedio favorite Belgiju i Španiju.

"Italija je igrala veoma dobro na Evropskom prvenstvu, s obzirom na igrače. Imali su sjajnog trenera Antonija Kontea. Međutim, nijesu mogli da postignu više od toga, pošto u današnje vrijeme nema dovoljno kvalitetnih igrača u Italiji koji bi mogli da se suprotstave Njemačkoj ili drugim ekipama", rekao je Nesta, prenio je Omnisport.

Poslije odlaska Kontea, po završetku Evropskog prvenstva, reprezentaciju Italije preuzeo je Đampjero Ventura. On je na debiju poražen od Francuske u prijateljskoj utakmici, ali je nanizao četiri utakmice bez poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018.

U Grupi G Italija je pobijedila Lihtenštajn, Makedoniju i Izrael, a odigrala je neriješeno sa Španijom sa kojom dijeli prvo mjesto na tabeli sa po 10 bodova.

Upitan da li je Ventura pravi čovjek za selektora Italije, osvajač tri šampionske titule u Seriji A i dvije Lige šampiona Nesta rekao je: "Ne znam, vidjećemo. Teren će sve reći".

Na pitanje da li bi Mario Baloteli mogao da se vrati u državni tim, Nesta je rekao da sve zavisi od 26-godišnjeg napadača Nice. Baloteli je posljednji put igrao za reprezentaciju 2014. On je ove sezone u šest prvenstvenih utakmica postigao šest golova za Nicu.

"Dobio je mnogo šansi, sve je na njemu. Ponekad je igrao dobro, ali mora da poštuje ono što kaže trener, nemoguće je da takav talenat ne sija u državnom timu. Ako nije u ekipi, sam je kriv", rekao je Nesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније