Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

11. 11. 2016. 19:55 >> 07:56
35

OD 2:0 DO 2:3

Šokantan poraz u Jerevanu

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Jermenije u Jerevanu 3:2, u utakmici četvrtog kola E grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. To je prvi poraz crnogorske selekcije, dok je Jermenija upisala prvi trijumf. "Sokoli" su vodili 2:0 na poluvremenu, ali je u nastavku došlo do neshvatljivog pada, što su Jermeni kaznili i došli do pobjede 3:2.

Naša selekcija je odigrala gotovo perfektno u prvih 45 minuta, propustila je tri prilike (Vešović, Bećiraj, Jovetić) prije nego što je Kojašević u 36. minutu pogodio za vođstvo.

Vešović je šutirao sa distance, Beglarjan je odbio loptu, Bećiraj je bio priseban i odigrao povratni pas za Kojaševića, koji je pogodio sa 10, 11 metara.

Dva minuta kasnije Jovetić je iskoristio kardinalnu grešku Malakjana i šmekerski "bocnuo" loptu preko Belgorjana.

Do odmora je Kojašević propustio dobru šansu da praktično riješi meč, da bi u nastavku gledali potpuno drugu utakmicu.

Jermeni su iz prve prave akcije smanjili (Grigorjan) i "voda je ušla u uši" izabranicima Ljubiše Tumbakovića, koji su se potpuno povukli.

Jermeni se napadali, ali sem udarca Mhtarijana iz slobodnjaka, nijesu stvorili pravu šansu. Ipak, njihova upornost se isplatila u 74. minutu, pošto je Horjan poravnao, nakon kornera i gužve u šesnaetercu 2:2.

Tek tada su "sokoli" počeli da razmišljaju o napadu, pokušao je Vešović sa distance, a veliku šansu imao je Jovetić u 87. minutu. Zaobišao je čak golmana Jermenije i šutirao sa lijeve strane, ali je Makojan glavom izbacio loptu sa gol-linije.

Kazna je bila surova - Gazarjan je u posljednjim sekundama raspalio sa 25 metara, lopta je odskočila ispred Božovića, dobila ubrzanje i završila u mreži, za veliku radost Jermena.

Crna Gora će kvalifikacije nastaviti 26. marta duelom sa Poljskom u Podgorici.

Tok meča:

Kraj meča!

93' Šok za "sokole", Gazarjan je matirao Božovića sa 25 metara 3:2! 

91' Mhtarijan sa ivice šesnaesterca, Božović siguran.

86' Mugoša je zamijenio Vešovića.

85' Velika šansa za Crnu Goru, Jovetić je obišao golmana Jeremnije i šutirao je sa lijeve strane, a Mkojan izbacio loptu glavom sa gol-linije!

79' Projektil Jovetića sa 25 metara, Belgarjan je odbio u polje.

78' Vešović je šutirao iskosa sa lijeve strane, Belgarjan siguran.

76' Druga izmjena u našem timu, Jovović je ušao umjesto Kojaševića.

74' Nijesmo izdržali, Harojan je pogodio nakon kornera Pizelija, čini se da je naša odbrana mogla bolje da interveniše...

71' Mhatarijan je utirao iz slobodnjaka, Božović je odbio loptu u korner.

63' Prva izmjena Ljubiše Tumbakovića, Zverotić je zamijenio Vukčevića.

51' Praktično prvi opasniji napad Jermeni su pretovrili u gol, pogodio je Girgorijan. On je odigrao dupli pas sa Korjanom i izašao sam na Božovića, koji mu je odbranio udarac, ali je lopta pogodila Grigorijana u nogu i odbila se u mrežu. 

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

46' Opet Gazarjan sa distance, Božović je iz dva puta ukrotio njegov udarac.

45' Gazarjan je šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je otišla pored gola.

40' Nova šansa za Crnu Goru, Beglarjan brani udarac Kojaševića.

38' Blic-krig "sokola" 2:0! Jovetić je kaznio kardinalnu grešku defanzivca Jermenije, izašao sam ispred Belgorjana i šmekerski ga prebacio. 

36' Crna Gori vodi!! Vešović je šutirao sa distance, Beglarjan je odbio loptu, Bećiraj je bio priseban i odigrao povratni pas za Kojaševića, koji je pogodio sa 10,11 metara.

23' Kakva šansa za "sokole" - Vukčević je sjajno uposlio Jovetića, koji je šutirao špicom sa 10-ak metara, ali je pota zakačila jednog igrača domaćih i otišla tik iznad prečke.

20' Malakjan je dobio žuti karton, zbog simulacije u našem šesnaestercu.

17' Jovetić je odlično centrirao sa desne strane, a Bećiraj sa penaltika šutirao glavom, lopta je otišla pored gola.

15' Nikola Vukčević je dobio žuti karton.

6' Dobar udarac Vešovića iskosa sa desne strane, golman Jermenije je odbio loptu u korner.

Meč je počeo.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније