Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

17. 10. 2016. 12:46   >>  14:12

U LIGAMA PETICE

Džeko najefikasniji igrač sa Eks-Ju prostora

Reprezentativac BiH, Edin Džeko, u odličnoj je formi na početku sezone, što je dokazao sa dva gola u derbiju sa Napolijem.

Roma je u petak, u 8. kolu italijanske Serije A, slavila u Napulju sa 3:1, a put do pobjede popločao je Džeko koji je donio prednost "Vučici" od 2:0.

"Dijamant", kako ga popularno zovu u domovini, tako je stigao do brojke od sedam pogodaka u šampionatu i probio se na vrh liste strijelaca. ispred Iguaina, Ikardija i Bake.

Takođe, sa ta dva gola Džeko je postao najbolji strijelac iz zemalja bivše Jugoslavije u najjačim evropskim ligama.

Igrajući od 2007. za Volfsburg, Mančester siti i Romu, ukupno je postigao 131 gol i tako na vječnoj listi prestigao Davora Šukera, sa kojim je dijelio prvo mjesto do prije četiri dana.

Za razliku od Džeka, kojem je za taj podvig bilo potrebno devet godina, Šuker je do 129 golova došao nakon 12 godina igrajući za pet klubova, tako što je od 1991. do 2003. igrao i postizao golove za Sevilju, Real, Arsenal, Vest Hem i Minhen 1860.

Na trećem mjestu ističe se Savo Milošević koji je postigao 128 golova u ligama petice od 1995. do 2007. nastupajući za čak šest klubova - Aston Vilu, Saragosu, Parmu, Espanjol, Seltu i Osasunu.

Na listi se nalazi i crnogorski napadač Mirko Vučinić, koji zauzima osmo mjesto. On je postigao 98 golova, svaki u Seriji A, igrajući za Leće, Romu i Juventus.

Stevan Jovetić je od 2008. nastupajući za Fiorentinu, Mančester Siti i Inter postigao 49 golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније