Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

30. 05. 2013. 16:32 >> 16:32

PRIJATELJSKI MEČ

Crna Gora ubjedljiva protiv Makedonije

Mlađa omladinska selekcija Crne Gore savladala je odgovarajuću selekciju Makedonije sa 6:1 u drugoj prijateljskoj utakmici odigranoj danas na igralištu FK ”Mladost” na Starom aerodromu. Prvi meč dvije selekcije odigran u Podgorici završen je bez pobjednika – 2:2.

Početak utakmice nije obećavao ubjedljivu pobjedu izabranika Aleksandra Miljenovića, pošto je već u drugom minutu Benjamin Demir iskoristio loše postavljenu odbranu naše selekcije i na pas Nikolovskog donio prednost svom timu.

Makedonija je u uvodnim minutima imala i incijativu, ali kako je vrijeme prolazilo naša selekcija je dobila na samopouzdanju, preuzela inicijativu i stovrila niz šansi pred golom Makedonije. Golman Jovanov uspio je da sačuva svoju mrežu i pored odličnih pokušaja Ronalda Rudovića, Đorđa i Andrije Vukčevića i Stefana Miloševića, ali je zasluženo izjednačenje stiglo je u 33. minutu kada se Milošević odlično zagradio i prevario čuvara, a zatim odigrao povratni pas za Aleksandra Tončića koji je sa desetak metara odlično šutirao. Tončić se svom saigraču revanširao asistencijom za preokret minut prije odlaska na odmor, kada je nakon njegovog pasa Milošević odlično pogodio sa 20-ak metara.

Milošević je povećao prednost naše ekipe u 71. minutu nakon odličnog prodora i idealnog centarfora Anđela Rudovića, da bi četiri minuta kasnije upravo Rudović nakon odličnog proigravanja Borisa Cmiljanića najavio ubjedljivu pobjedu.

Makedonci su bacili sve karte na napad, što im se osvetilo u 84. minutu kada je Cmiljanić, nakon odličnog proigravanja Filipa Kukuličića postigao peti gol za našu selekciju, da bi tačku na meč stavio Anđelo Rudović svojim drugim golom, tri minuta prije kraja utakmice.

„Rezultat sve govori o odnosu snaga na terenu. Danas su utakmicu počeli igrači koji su prekjuče bili na klupi, što se osjetilo samo na početku meča kada smo primili gol i bili pod pritiskom protivnika. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, dobili smo sigurnost u igri i samopouzdanje, što se reflektovalo na broj šansi koje smo stvorili. Iako je rezultat ubjedljiv, moram reći da smo propustili još najmanje šest stopostotnih prilika da postignemo gol. Mislim da razlilka u kvalitetu između nas i Makedonije sigurno nije tolika kao što rezultat sugeriše. Meni je najvažnije što smo vidjeli na djelu veliki broj kandidata koji su pokazali da na njih možemo ozbiljno računati. Pored ovih momaka, imamo još pet igrača koje pratimo i koji će imati priliku da se nametnu za mjesto u ovoj selekciji“,  rekao je naš selektor Aleksandar Miljenović.

Mlađu omladinsku selekciju sada očekuje pauza do septembra kada će odraditi mini-pripreme, ali i odigrati dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Mađarske.

(sajt FSCG)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније