Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

05. 09. 2016. 23:06 >> 22:48
9

RUSIJA 2018.

Španci silni, prvi bod Kosova

Furiozni nastup Španije, kao i istorijski remi Kosova u prvom nastupu, obilježili su utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Kosovo je u prvom zvaničnom meču u istoriji, na gostovanju Finskoj, stiglo do boda. Finci su poveli u 18. minutu preko Arajurija, kontrolisali igru i imali nakoliko odličnih prilika, ali je Kosovo izjednačilo.

Lam je napravio penal u 59. minutu koji je realizovao Beriša za konačnih 1:1 i veliki bod njegove selekcije na fudbalskom početku.

Srbija i Hrvatska su razočarali navijače. Srbi su protiv Irske u teškim uslovima po nakvašenom terenu odigrali 2:2.

Gosti su povelu u trećem minutu. Hendrik je šutirao, lopta zakačila Ivanovića i savladala odličnog Rajkovića.

Srbija je uzvratila u drugom dijelu. Tadić je u 62. minutu uz malo sreće i dosta spretnosti proigrao Kostića koji je sproveo loptu u mrežu. Sedam minuta kasnije Tadić je iz penala poslao loptu pod prečku za potpuni preokret.

Irci su međutim nakon primljenog gola krenuli naprijed, Rajković je "skinuo" nekoliko lopti, ali nije mogao ništa na pokušaj Marfija devet minuta prije kraja za 2:2.

Hrvatska je remizirala protiv Turske 1:1. Dva puta tresli su domaći okvir gola prije nego što je Rakitić sa penala minuta prije odmora doveo svoj tim do prednosti. Ipak u sudijskoj nadoknadi Čalhanoglu je postavio konačan rezultat.

Španija je bila moćna pošto je dala osam golova Lihtenštajnu, a čak sedam u drugom poluvremenu. Dvostruki strijelci bili su Kosta, Silva i Morata, upisali su se po jednom Vitoloi Roberto.

Vels je sa četiri gola ispratio Moldaviju, dok je Italija sa 3:1 slavila na gostovanju Izraelu iako je od 55. minuta imala igrača manje po isključenju Kijelinija. Meč je obilježio i fenomenalan gol Ben Haima koji je sa 18 metara lobovao Bufona.

Rezultati:

Gruzija - Austrija 1:2

Srbija - Irska 2:2

Hrvatska - Turska 1:1

Finska - Kosovo 1:1

Albanija - Makedonija 1:1

Ukrajina - Island 1:1

Španija - Lihtenštajn 8:0

Vels - Moldavija 4:0

Izrael - Italija 1:3

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније