Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 05. 2013. 13:57   >>  15:05

ČEKAO 15 GODINA

Hajnkes se izjednačio sa velikanima

Odlazeći trener Bajerna Jup Hajnkes vodio je Bajern u, vjerovatno, najuspješnijoj sezoni u istoriji toga kluba. Legendarni stručnjak sinoć je uspio da osvoji titulu klupskog šampiona Evrope sa dva različita kluba i tako se izjednači sa Ernstom Hapelom, Žozeom Murinjom i Otmarom Hicfeldom.

Svoju drugu titulu prvaka Evrope Hajnkes je čekao 15 godina, što je najduže od sve četvorice trenera sa dva "klempavka". Njemac je 1998. vodio Real Madrid, u amsterdamskom finalu protiv Juventusa, kada su slavili 1:0. Pobjedu "kraljevskom" klubu donio je crnogorski napadač Predrag Mijatović.

Prethodni najduži "post" bio je u vlasništvu Ernsta Hapela, koji je prvo sa Fejnordom bio prvak Evrope, a 13 godina kasnije i sa Hamburgerom. Devet godina na isti pehar čekao je nedavno penzionisani Ser Aleks Ferguson sa Mančester junajtedom (1999. i 2008). Pehare sa dva kluba osvjali su Murinjo (Porto, Inter) i Hicfeld (Borusija Dortmund, Bajern).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније