Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: O.Z.

22. 07. 2016. 10:36   >>  10:17 1

TRANSFER OD 50 MILIONA

Barselona preotela Realu Andre Gomeša

Šampion Španije Barselona dogovorio je dolazak 22-godišnjeg reprezentativca Portugala Andre Gomeša iz Valensije.

Vezista, koji je bio dio porugalske selekcije koja je osvojila titulu evropskog šampiona, upisao je 77 nastupa za Valensiju, nakon što je došao iz Benfike.

On je četvrto pojačanje Barselone ovog ljeta, nakon što su na "Nou Kamp" stigli Denis Suarez, Samuel Umtiti i Lukas Dinje.

Bi-Bi-Si prenosi da bi transfer trabao da iznosi 50 miliona eura, a Portugalac je potpisao ugovor na pet godina.

"Svestrani portugalski vezista i osvajač Evropskog prvenstva potpisaće iduće nedjelje ugovor s katalonskim klubom", piše na Tviter nalogu Barselone.

Po pisanju medija iz Barselone, u klubu vjeruju da će se Gomes savršeno uklopiti u stil njihov igre. On ne bi trebao nikoga da izbaci iz veznog reda, prvenstveno se misli na Ivana Rakitića, ali svi znaju koliko je Luisu Enrikeu nedostajao dobar vezista zbog rotacija u ekipi. Čini se da je ipak za Ardu Turana završena avantura na "Nou Kampu" i mogao bi biti prodan

Gomeša su htjeli mnogi veliki klubovi. Tražili su ga Juventus, Čelsi, Mančester junajted, PSŽ, a mediji su pisali da je madridski Real praktično imao dogovoren transfer, ali na kraju je Barselona bila najkonkretnija.

Real je imao formulu 50+10+5, bio je spreman da izdvoji čak 65 miliona eura, ali Gomeš se odlučio da ode u Kataloniju.

Trener "Kraljevskog kluba" Zinedin Zidan je Portugalca označio kao, prvo zamjenu, a onda i nasljednika 31-godišnjeg Luke Modrića.

Madriđani su iznenađeni i traže razloge zbog čega se dogodio za njih nevjerovatan preokret iako treba reći da je cijelo vrijeme Barsa bila u igri, jer je Gomeš bio želja i Luisa Enrikea. No, očigledno su imali informaciju da je Portugalac na vratima "Santjago Bernabeua".

Nakon neuspjelog transfera, Real će vjerovatno zadržati Hamesa Rodrigeza, pišu španski mediji.

U međuvremenu, Barselona je prodala Hamburgu mladog hrvatskog vezostu Alena Halilovića za 6 miliona eura, uz opciju da ga Katalonci mogu otkupiti za 11 miliona u naredne dvije godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније