Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

19. 05. 2013. 19:28 >> 19:28
1

PREMIJERLIGA

Arsenal u LŠ, spektakl u Birmingemu

Arsenal je pobijedio Njukasl na gostovanju 1:0 i osigurao mjesto koje vodi u kvalfikacije u Ligu šampiona, u posljednjem 38. kolu Premijerlige. Aleks Ferguson je na svom oproštaju na klupi Junajteda gledao nevjerovatnu goleadu protiv VBA (5:5), a pored njega, u pobjedi Liverupula nad QPR (1:0), oprostio se i Džejmi Karager.

Odlazak Arsenala u Ligu šampiona obezbijedio je Loran Košelni, koji se fantastično snašao u petercu "svraka" i na dodavanje Mertezakera glavom savladao Harpera.

Na "Vajt Hart Lejnu" Totenhem se mučio sa Sanderlendom, imao je čak i igrača više, da bi agoniju prekinuo, a ko drugi do fenomenalni Garet Bejl minut prije kraja, što je nažalost domaćih navijača bilo nedovoljno za plasman u elitu evropskog fudbala.

Posljednja runda Premijer lige označila je i kraj karijere jednog velikog trenera i jednog velikog fudbalera.

Legendarni menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson posljednji put u karijeri sjedio je na klupi "crvenih đavola". Njegovi momci nijesu uspeli da mu prirede pobjednički oproštaj, ali je svakako bilo spektakularno u Birmingemu: Vest Bromvič - Mančester junajted 5:5, u jubilarnoj 1.500 utakmici Fergija! Imao je Junajted dva puta tri gola prednosti (3:0, 5:2), ali se Vest Bromvič na krilima Romela Lukakua vratio u meč i osvojio bod.

Od fudbala se oprostio i jedan od zaštitnih znakova Liverpula u poslednjih 15 godina - Džejmi Karager. Štoper "redsa" je čitavu karijeru proveo na "Enfildu", a navijači mu to nisu zaboravili i spektakularnom koreaografijom oprostili su se od svog idola u utakmici koju je Liverpul dobio protiv Kvins Park Rendžersa 1:0, strašnim golom Filipa Kutinja.

Bivši šampion Mančester siti konstantno je bio u rezultatskom zaostatku za Noričom i na kraju se porazom oprostio od navijača (2:3) i jedne veoma turbulentne sezone u kojoj nije osvojen nijedan trofej.

Rezultati i strijelci:

Čelsi - Everton 2:1 (1:1)

(Mata 7, Tores 76 - Nejsmit 14)

Liverpul - Kvins Park Rendžers 1:0 (1:0)

(Kutinjo 23)

Mančester siti - Norvič 2:3 (1:1)

(Rodvel 29, 59 - Pilkington 26, Holt 55, Houson 65)

Njukasl - Arsenal 0:1 (0:0)

(Koščelni 52)

Sautempton - Stouk 1:1 (0:0)

(Lambert 57 - Krauč 47)

Svonsi - Fulam 0:3 (0:1)

(Kačanlikić 22, Berbatov 77, Emanuelson 93)

Totenhem - Sanderlend 1:0 (0:0)

(Bejl 89)

Vest Bromvič - Mančester junajted 5:5 (1:3)

(Morison 40, Lukaku 50 - Kagava 6, Olson 9 (ag), Batner 30, Van Persi 53)

Vest Hem - Reding 4:2 (2:0)

(Nolan 23, Vaz Te 34, Nolan 79, 87 - Mekliri 53, Le Fondre 55)

Vigan - Aston Vila 2:2  (2:1)

(Bojsi 21, Bejker 45 (ag) - Bent 5, Vlar 60)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније