Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

19. 05. 2016. 12:27 >> 12:13

FIFA

Zvonimir Boban savjetnik Infantina

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske, Zvonimir Boban, promovisan je danas na funkciju za koju kažu da je "druga najmoćnija u svijetu fudbala" - imenovan je za specijalnog savjetnika predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đanija Infantina.

"Diplomirao je istoriju, a upravo završava doktorat iz komparativne književnosti na zagrebačkom univerzitetu. Osim toga, piše kolumne i članke vezane za fudbal u hrvatskom dnevniku Sportske novosti, kao i za italijanski Gazeta delo Sport. Radio je i kao stručni analitičar za italijansku televiziju Skaj", navodi se na sajtu FIFA-e i dodaje da je po završetku igračke karijere ostao vrlo aktivan.

On je član čuvene omladinske reprezentacije Jugoslavije, koja je u Čileu 1987. godine postala prvak svijeta, dok je sa Hrvatskom 1998. godine na Mundijalu u Francuskoj bio treći.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je sedam utakmica i postigao jedan gol i bio član tima na Mundijalu u Italiji 1990. godine, dok je za Hrvatsku nastupio 51 put i bio strijelac 12 puta.

Seniorsku karijeru je počeo u Dinamu, a nakon toga je igrao za Milan i u Bariju i Selti. U dresu Milana osvojio je četiri titule u Seriji A, tri Superkupa Italije, Ligu šampiona 1994. godine i Uefa Super kup iste godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније