Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

12. 05. 2016. 13:37 >> 13:20

NAKON ŠOKA U PRVENSTVU

Frank de Bur napustio Ajaks

Holandski fudbalski trener Frank de Bur od danas nije više trener Ajaksa, pošto je podnio ostavku poslije izgubljene titule prvaka Holandije u posljednjem kolu šampionata.

De Bur je na klupi Ajaksa proveo šest godina i vodio je taj klub do četiri uzastopne titule u Holandiji, od 2011. do 2014. godine, a do isteka ugovora mu je ostalo godinu dana.

On nije saopštio gdje će nastaviti karijeru, mediji ga povezuju sa Evertonom, a i sam je nedavno izjavio da bi voleo da se oproba u Premijer ligi.

"Počeo sam da shvatam da je vrijeme za nešto drugo. To je bolje za mene i, mislim, i za Ajaks. Šta ću raditi u budućnosti još ne znam. I godinu dana bez kluba je takođe jedna od opcija", rekao je De Bur za sajt Ajaksa.

Direktor Ajaksa Edvin van der Sar naveo je da mu je žao što De Bur odlazi iz kluba.

"Žao nam je što odlazi... Još nije poznato gdje će nastaviti karijeru, ali želimo mu puno uspjeha u daljem radu", rekao je Van der Sar.

Ajaks i PSV su uoči posljednjeg kola holandskog šampionata imali po 81 bod, s tim da je ekipa iz Amsterdama imala bolju gol razliku.

Ajaks bi osvojio 34. titulu prvaka Holandije da je na gostovanju protiv De Grapšapa osvojio tri boda, ali je meč završen neriješenom 1:1. PSV je, na drugoj strani, pobijedio Cvole sa 3:1 i tako odbranio titulu.

"Ovo je naša greška, imali smo sve u svojim rukama", rekao je De Bur poslije te utakmice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније