Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 02. 2013. 23:25 >> 23:25

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Englezi srušili „karioke“, preokret Njemaca, sjajna Argentina

Najbolje svjetske reprezentacije priredile su još jednu uzbudljivu fudbalsku noć. Naši rivali iz kvalifikacija Englezi, pobijedili su Brazil, Njemci su preokretom došli do pobjede u Parizu protiv domaće Francuske, dok se Italija u Amsterdamu spasila poraza u posljednjem minutu.

Brazil je u 18. minutu promašio penal (Hart odbranio šut Ronaldinja), a kazna je stigla vrlo brzo. Volkot je uposlio Runija, koji je pogodio za 1:0 . Rezervista Fred je matirao Harta na startu drugog poluvremena i izjednačio rezultat.

Radost "karioka" nije dugo trajala, jer je na scenu stupio još jedan rezervista. Runi je odložio loptu za Lamparda, a vezista Čelsija uz pomoć stative poslao loptu iza leđa Žulija Sezara za konačnih 2:1.

 Još jedna odlična utakmica odigrana je u Stokholmu. Švedska je poražena od Argentine sa 3:2. Duel između Zlatana Ibrahimovića i Lea Mesija bio je samo do odmora, pošto je napadač PSŽ-a na terenu proveo samo prvo poluvrijeme.

 Navijači se nijesu pošteno ni smjestili na tribine, a "gaučosi" su već poveli - Lustig je pokušao da izblokira udarac Iguaina, ali mu je samo pomogao da se upiše u strijelce. Poravnao je u 18. mintu Olson nakon kornera, ali je Aguero samo minut kasnije vratio Argentince u vođstvo.

 Međutim, Mesi i drugovi se nijesu zaustavljali, Iguain je već u 23. minutu povisio na 3:1 .Do kraja Rasmus Elm je u sudijskoj nadoknadi iz slobodnjaka savladao Romera i postavio konačnih 2:3.

 Holandija je od 33. minuta vodila protiv Italije,i taman kada se činilo da će doći do trijumfa, Amsterdam je šokirao mladi as Pari Sen Žermena Verati, koji je golom u sudijskoj nadoknadi donio remi „azurima“.

 Njemci su i pored velikih problema sa povredama, savladali Francusku. Domaćima nije pomoglo ni vođstvo na poluvremenu (pogdio Valbuena), jer su „panceri“ u nastavku bili mnogo bolji. To su kruniusali golovima Milera i Kedire i ostvarili vrijednu pobjedu.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније