Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

29. 04. 2016. 13:13 >> 13:03

OSMOČASOVNO SASLUŠANJE

Platini iznosi žalbu na suspenziju

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini stigao je danas u sjedište Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, gdje će biti saslušana njegova žalba na šestogodišnju suspenziju Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Platini je u na saslušanje stigao nešto prije 8 sati i nije želio da razgovara s novinarima.

Očekuje se da će saslušanje trajati osam sati, a CAS bi konačnu presudu mogao da donese početkom sljedeće nedjelje.

Tročlana komisija CAS istražiće Platinijev slučaj ispočetka, te bi čak mogao da izrekne i doživotnu suspenziju zbog korpucije.

Etički komitet FIFA-e suspendovao je ranije Platinija na osam godina iz svih fudbalskih aktivnosti zbog finansijskih malverzacija i sukoba interesa, ali je krajem februara Apelaciona komisija kaznu smanjila na šest godina.

Platini je suspendovan pošto je 2011. godine uzeo dva miliona dolara koliko mu je platio tadašnji predsjednik FIFA-e Sep Blater za konsultantske poslove obavljene u FIFA-i. Obojica su zbog toga suspendovani na po osam godina, a kazne su im umanjene prošle nedjelje. Blater i Platini su negirali nepravilnosti.

Blater bi takođe trebalo danas da dođe na saslušanje Platinija, da bi dao iskaz, a nešto kasnije danas i on će izlagati žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније