Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

15. 05. 2013. 22:50 >> 23:08
2

LIGA EVROPE

Čelsi do trofeja u 93. minutu!

U dramatičnom finalu Lige Evrope u Amsterdamu, Čelsi je nakon sjanog skoka Branislava Ivanovića u drugom minutu sudijske nadoknade savladao Benfiku 2:1 i došao do trofeja.

Portugalci su bili bolji, imali inicijativu, ali u fudbalu, to ne presuđuje. Iskusni tim Rafaela Beniteza, koji se tako trofejom oprašta od klupe „plavaca“, sačekao je pad koncentracije protivničke ekipe i surovo je kaznio.

Benfika je nastavila evropsko prokletstvo, jer pola vijeka ne zna za evropski trofej, dok je Čelsi makar malo popravio sezonu, koju je odigrao sa mnogo oscilacija.

90' - Gol za Čelsi, kad su svi očekivali produžetke. Ivanović je bio najviši nakon kornera i pored dva igrača Benfike poslao loptu u mrežu za 2:1. Do kraja je Kradozo imao šansu, ali je Kejhil, uz pomoć Čeha otklonio opasnost i Čelsi je mogao da odahne i sačeka još minut kako bi proslavio trofej.

75- 90' - Nekoliko minuta predaha poslije burnih desetak minuta, a onda je Tores naivno pao u šesnaestercu tražeči penal. Sudija Keupers samo je odmahnuo rukom.

Štoper Garaj se povrijedio, u igru je ušao Žardel. To je treća, posljednja izmjena na koju ima pravo trener Benfike Žorž Žesus. Dobar udarac Kardosa „punom“ sa dvadesetak metara, ali Čeh krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. Isti fudbaler je u nastavku akcije, tačnije nakon kornera, propustio još jednu odličnu priliku.

Frenk Lampard je u 88. minutu sam sebi stvorio prostor za udarac, sa otprilike 25 metara, savladao je Artura, ali se na putu ka mreži ispriječila prečka. Sjajna prilika za Čelsi da riješi finale.

60- 75' - Osim golova, u ovom periodu se desio slobodan udarac za Čelsi, 20m iskosa sa desne strane, idealno za Matu, ali Španac pogađa živi zid. Žorže Hesus, trener Benfike, napraravio dvostruku izmjenu u 66. minutu. Umjesto večeras dosta solidnog Rodriga na terenu je Lima,drugi strijelac ekipe. Malgareho je takođe van igre, a šansu je dobio Ola Džon.

68' - Benfika je vrlo brzo izjednačila. Aspirikueta je igrao rukom u svom šesnaestercu, a Oskar Kardozo prevario Čeha sa "bijele" tačke.

61' - Čelsi je poveo 1:0. Akcija je krenula od Čeha, zatim je Oskar proigrao Toresa, koji je izdžao duel sa Luizaom, izašao sam ispred Artura, obišao ga i poslao loptu u mrežu.

45 - 60' - Benfika je ponovo bolja na startu drugog poluvremena. Lijepu akciju Portugalaca Gaitan nije uspio da kruniše udarcem u okvir gola. Potom je uslijedilo niz ubacivanja u šesnaesterac, pokušaj Morena, a zatim i poništen gol Kardosa zbog ofsajda.

Prvo poluvrijeme na „Amsterdam areni“ proteklo je u inicijativi Benfike, koja ima više loptu u nogama, ali joj fali „nešto“ da kad dođe do šesnaesterca, završi akciju golom. Čelsi je prvih pola sata bio potpuno bezopasan, da bi utisak o igri londonskog tima popravili udarci Oskara i Lamparda. Oba tima će morati da odigraju bolje drugo poluvrijeme, sa više rizika, inače ovaj meč ide ka produžecima.

30 - 45' - Benfika je mnogo bolja, ali se njihovi napadi završavaju pred šesnaestercem Čelsija. Gaitan je završio akciju Benfike, koju je, započeo Nemanja Matić. Udarac „spoljnom“ odličnog fudbalera, međutim, nije bio pretjerano dobar.

Iako je tim Žorža Žezusa mnogo bolji, najbolju šansu u dosadašnjem toku utakmice, imao je Čelsi. Lampard je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, Artur je već krenuo u drugu stranu, ali je uspio da ispruži ruku i da izbaci loptu u korner. U posljednjem minutu poluvremena žuti karton je zaradio Garaj, nakon prekršaja nad Oskarom, koji je krenuo pravo prema golu Benfike.

15 - 30' - Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Brazilac Oskar. Čelsi jednostavno ne djeluje najbolje. Veliki problem u igri londonskog tima predstavlja činjenica da su Mata, Oskar i Ramirez neprimjetni.  Čelsi se malo trgnuo, tek nakon 25 minuta igre. Pokušao je Oskar sa 20 metara, ali pravo u golmana Benfike.

1 - 15' - Na početku utakmice Benfika je ta koja ima više loptu u nogama, a tada je portugalski tim najopasniji. Njihova inicijativa već je izrodila nekoliko opasnih situacija pred golom Čeha.

Benfika na odustaje od napada i zbog toga njihova zadnja linija stoji dosta visoko. To je međutim, veliki rizik, jer je Čelsi, poslije odigravanja Čeha ka Ramirezu, imao vrlo izgledan napad koji je prekinuo Nemanja Matić, oštrim startom. Ipak, to nije poklebalo „orlove“, koji su nastavili sa sjajnom igrom, međutim, fali im završnica. Lijepu akciju Benfike, Gaitan nije uspio da pretvori u pogodak udarcem iz kaznenog prostora Čelsija.

1' - Sudija Bjern Kujpers je označio početak meča. Benfika je kompletna, dok Čelsiju fale dva bitna igrača - Džon Teri i Eden Azar.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније