Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

13. 04. 2016. 10:39 >> 10:31

BLAN SMATRA

"Građani" su gosti na žurci u polufinalu

Trener fudbalera Pari Sen Žermena, Loran Blan rekao je da je Mančester siti "gost na žurci" u polufinalu Lige šampiona i prihvatio odgovornost zbog eliminacije iz najelitnijeg evropskog takmičenja.

Fudbaleri Pari Sen Žermena nijesu uspjeli da se plasiraju u polufinale Lige šampiona, pošto su sinoć u revanšu u Engleskoj izgubili od Mančester sitija sa 0:1. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Parizu bilo je neriješeno 2:2.

Jedini gol na utakmici postigao je Kevin De Brujne u 14. minutu.

"Mančester siti je gost koji je pozvan na žurku Barselone, Real Madrida i Bajerna iz Minhena", rekao je Blan, prenijeli su danas britanski mediji.

Blan je priznao da njegova ekipa u obje četvrtfinalne utakmice nije bila efikasna.

"Trebalo je da postignemo više od dva gola u Parizu, ali nijesmo. To je imalo velikog uticaja na revanš, pošto je Siti bio u prednosti. Nekolicina igrača nam nije igrala zbog suspenzije, nećemo na to da se vadimo, ali i to je uticalo. Oni su bili odlučniji i efikasniji i zbog toga su zaradili prolaz", rekao je on.

Blan u revanšu zbog suspenzija nije mogao da računa na Davida Luiza i Bjelza Matuidija, a Marko Verati nije igrao zbog problema sa povredom prepone.

"Naravno, ja sam odgovoran. Ja sam sastavio tim i napravio strategiju na terenu. Kada pobijedite za to su zaslužni igrači, a ja priznajem da sam odgovoran za poraz. Siti me je odbranom iznenadio više nego u Parizu. Bili su čvrsti na sredini. Ja sam trener i ja sam odgovoran", rekao je Blan.

Fudbaler Pari Sen Žermena Tijago Silva rekao je da je prva utakmica odlučila ishod dvomeča.

"Ponavlja se priča. Primili smo golove na domaćem terenu i to nam je mnogo otežalo. Uvijek isto, o tome razgovaramo prije utakmice, ali ne uradimo ono što smo rekli da ćemo uraditi. Ako sada pokušam da objasnim šta se dogodilo, to neće ništa značiti. Najbolje je da krenemo dalje i okrenemo se sljedećoj sezoni", rekao je Silva.

Predsjednik Pari Sen Žermena Naser el Kelaifi rekao je da su svi razočarani zbog poraza, pogotovo što klub i četvrtu godinu, otkako je pod njegovim vlasništvom, nije uspio da se plasira u polufinale Lige šampiona.

"Razočarani smo rezultatom. Ali, to je fudbal i to moramo da prihvatimo. Ovo je četvrti put da smo eliminisani u četvrtfinalu. Sada moramo da analiziramo šta se dogodilo", rekao je El Kelaifi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније