Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

15. 05. 2013. 08:45   >>  23:27

OD 20.45 NA TVCG

Čelsi i Benfika za trofej i spas sezone

Do finala Lige Evrope stigla su dva tima koja su evropsku sezonu počela u Ligi šampiona - Čelsi i Benfika. I to dovoljno govori da je razlika između dva takmičenja ogromna u svakom pogledu. Ipak, koliko god "plavci" i "orlovi" trenutno imali druge preokupacije (Čelsi već razmišlja o idućoj sezoni, pojačanjima, novom treneru, a Benfika vodi mrtvu trku sa Portom u prvenstvu), večeras će u Amsterdamu dati sve od sebe da dođu do trofeja i time sezonu učine donekle uspješnom.

U Čelsiju će najveći motiv za pobjedu u finalu, koliko god to čudno zvučalo, imati čovjek koji od ljeta vjerovatno neće biti tu - Rafael Benitez. On želi da ponosno ode, a to može najbolje da uradi ukoliko u London donese pehar. Španac je već osvajao ovo takmičenje sa Valensijom, pa priželjkuje da se istorija ponovi.

"Ukoliko uspijemo da osvojimo trofej, biću vrlo ponosan, jer smo žestoko radili da bi došli do njega. To što smo stigli do finala, dokaz je da smo na svakom treningu dali sve od sebe i ovo je velika nagrada za igrače. Do sad smo igrali dvije utakmice nedjeljno i morali smo da se nosimo sa umorom, povredama i suspenzijama. Do sad smo uradili dobar posao, nadam se da ćemo protiv Benfike uraditi još bolji", rekao je Benitez u najavi meča.

Legenda kluba sa "Stamford Bridža", i od subote najbolji strijelac u istoriji Čelsija, Frenk Lampard smatra da će sitnice odlučiti pobjednika.

"Imao sam sreću da igram finala u više takmičenja i to je uvijek utakmica koju odluče male stvari, koncentracija mora biti na najvišem nivou. Ovo je evropsko finale i mi želimo da osvojimo trofej", rekao je Lampard.

Upravo je naporan ritam utakmica, koji je pominjao Benitez, učinio svoje - Čelsi će nastupiti bez neko vrijeme povrijeđenog Edena Azara i Džona Terija, koji se povrijedio u subotu protiv Aston Vile.



Benfika na megdan "plavcima" izlazi nakon šokantnog poraza od Porta u posljednjim trenucima susreta. "Orlovi" su tim porazom prepustili čelo tabele najvećem rivalu, iako su bili prvi na tabeli, maltene od prvog kola.

Trener Benfika Žorž Žezus će tako imati dupli posao - da ekipu psiholoski povrati od takvog poraza i da je pripremi za finale.

"Ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri. Ovogodišnjim uspjesima vratili smo dio starog pedigrea, koji je klub imao 60-ih i 70-ih godina. Savladali su nas prošle godine u četvrfinalu Lige šampiona, a čini mi se da sada imaju jači tim. Čelsi je favorit, ali finale je finale i mi vidimo svoju šansu. Utakmica sa Portom neće uticati na našu igru", rekao je strateg lisabonskog tima Žorž Žezus.

Prošlo je 50 godina od kada je Benfika posljednji put ostvarila uspjeh u evropskim takmičenjima, i vezista Niko Gaitan smatra da je sada vrijeme da se prekine taj post.

"Znam da je prošlo dugo vremena od kada je Benfika posljednji put igrala u finalu nekog evropskog takmičenja. Sada imamo priliku da osvojimo trofej. Nije važna forma tokom sezone, već samo u finalnoj utakmici. Morate igrati dobro tada, i ništa više", izjavio je Gaitan.

Finale Lige Evrope počinje u 20 sati i 45 minuta. Prenos na Televiziji Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније