Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 02. 2016. 22:36 >> 23:25

MADRIĐANI POSUSTAJU

I Atletiku samo bod, Viljareal odolio na "Kalderonu"

Atletiko Madrid nije iskoristio današnji kiks gradskog rivala Reala da se učvrsti na drugoj poziciji tabele Primere. "Kolčonerosi" su u 25. kolu španskog prvenstva, protiv Viljareala na svom terenu, takođe osvojili samo bod.

Na "Visenet Kaldoronu" nije bilo golova. Prvo veće uzbuđenje viđeno je nakon pola sata igre i to pred golom domaćih, kada je Bonera nakon jednog prekida poslao loptu tik preko prečke.

Do odlaska na odmor Atletiko je zaprijetio preko Kokea i Grizmana, ali gosti su imali sreće, pa je njihova mreža ostala netaknuta.

Početkom drugog poluvremena Areola je fantastičnom intervencijom spasao siguran gol nakon udarca Gabija i izbio loptu u korner, potom je poslije nešto više od sata igre Bakumbu zaprijetio Atletiku iz kontre i šutirao malo pored gola.

U finišu su velike prilike za Atletiko propustili Fernando Tores i Lusijano Vijeto.

Crnogorski defanzovac Stefan Savić odigrao je svih 90 minuta za Atletiko.

Ovog vikenda profitirala je Barselona, koja juče nije blistala na Kanarskim ostrvima, ali je upisala novu pobjedu (3:1).

Barsa ima 63 boda na prvom mjestu, Atletiko 55 na drugom, a Real 54 na trećem. 

Sosijedadu derbi Baskije, pobjeda Valensije

Prije duela na "Kalderonu" odigrana su dva zanimljiva meča u Primeri, u kojima su pobjede odnijeli gostujući timovi.

Na novom "San Mamesu", u velikom derbiju Baskije, koplja su ukrstili domaći Atletik Bilbao i Real Sosijedad, a slavili su gosti iz San Sebastijana, rezultatom 1:0.

Bilbao tako ni poslije 8. mečeva nije uspio da slavi u Baskijskom derbiju. Posljednju pobjedu su zabilježili 4. marta 2012. golove, golovima Susaete.

Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Žonatas, nakon prekida u 19. minutu, kada je iskoristio dekoncentrisanost odbrane fudbalera Bilbaa.

Valensija je potvrdila da je izašla iz krize. Nakon ubjedljive pobjede nad Rapidom iz Beča u 1/16 finala Lig Evrope (6:0), "Slijepi miševi" su danas zabilježili i drugu pobjedu u nizu u Primeri, protiv fenjereša, ekipe Granade, rezultatom 2:1.

Interesanto da su 'Slijepi miševi' na današnjem meču prvi put uspjeli da postignu vodeći pogodak na mečevima Primere. Postigao ga je Dani Pareho u 55. minutu, a prednost je duplirao Santi Mina u 90. minutu. Poraz Granade ublažio je Mendez, utješnim pogotkom u 93. minutu.

Ranije danas, Real Madrid se praktično oprostio od borbe za titulu pošto je u Malagi osvojio samo bod (1:1), dok su u prvom meču današnjeg programa fudbaleri Rajo Valjekana i Sevilje takođe remizirali (2:2).

Primera, 25. kolo:

Petak:

Levante - Hetafe 3:0

Subota:

Las Palmas - Barselona 1:2
Espanjol - Deportivo 1:0
Betis - Sporting H. 1:1
Selta - Eibar 3:2

Danas:

Rajo - Sevilja 2:2
(Manučo 43, Miku 62 - N'Zonzi 10, Ibora 20)

Atletik B. - Sosijedad 0:1
(Žonatas 17)

Granada - Valensija 1:2
(Mendes 90+3 - Pareho 55, Mina 90)

Malaga - Real M. 1:1
(Albertosa 66 - Ronaldo 33)

Atletiko M. - Viljareal 0:0

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније