Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me

31. 01. 2016. 18:56 >> 20:51

PRIMERA

Hihon iznenadio Valensiju, Sevilja sigurna

U 22. koli španke Primere, Valensija je nastavila seriju loših rezultata - tim sa "Mestalje" ni u 11. uzastopnom meču u Primeri nije pobijedio.

Danas su "slijepi miševi" poraženi pred svojim navijačima od Sportinga iz Hihona, minimalnim rezultatom 0:1. ovo je najgori niz nekadašnjeg šampiona Španije još od 1986. godine, kada nije pobijedio na 13 uzastopnih utakmica.

Valensija je krenula žestoko, igrala je bolje u prvom poluvremenu, ali nije mogla do gola iako je stvorila nekoliko dobrih šansi.

Na odmor se otišlo bez golova, da bi u nastvku gosti došli do tri boda. Danilo je skrivio penal, a precizan sa bijele tačke bio je Antonio Sanabria.

Imali su potom domaći još nekoliko prilika. Međutim, mreža Hihona ostala je netaknuta, pa je tim iz Hihona odnio cijeli plijen iz Valensije.

U prvom meču dana, fudbaleri Sevilje pobijedili su Levante sa 3:1 i ostvarili 10. uzastopnu pobjedu na domaćem terenu. Andalužani su tako izbili na peto mjesto tabele, koje vodi u Ligu Evrope.

Sevilja, koja je nastavila niz od četiri utakmice bez poraza, povela je već u prvom minutu golom Kevina Gameira, na dodavanje Visentea Ibore, koji je postigao gol u 47. minutu.

Levante je smanjio u 55. minutu. Svoj prvi gol u dresu španske ekipe postigao je italijanski napadač Đuzepe Rosi koji je prije nekoliko dana stigao u Levante iz Fiorentine.

Konačan rezultat postavio je Jevgen Konopljanka u 76. minutu.

Sevilja je tako, kao i Atletik Bilbao u subotu, iskoristila poraz Selte od Las Palmasa i preskočila je na tabeli. Ekipa sada ima 36 bodova, dok Bilbao i Selta imaju po 34.

Las Palmas je do trijumfa došao poslije preokreta, pošto je Selta povela u petom minutu golom Jaga Aspasa. "Žuti" su imali inicijativu i posjed lopte, a izjednačili su iz penala, koji je dosuđen nakon što je Fabijan Oreljana igrao rukom u svom šesneastercu. Penal je izveo Džonatan Vijera.

Selta je u 74. minutu ostala sa 10 igrača, jer je Oreljana dobio drugi žuti karton. Las Palmas je imao inicijativu i stvarao je šanse, ali je do pobjede došao tek u 90. minutu, kada je Vilijan Žoze sjajno lobovao istrčalog Serhija Alvaresa.

Primera, 22. kolo:

Danas:

Valensija - Sporting H. 0:1
(Sanabrija 50. penal)

Sevilja - Levante 3:1
(Gameiro 1, Ibora 47, Konopljanka 76 - Rosi 55)

Večeras:

Las Palmas - Selta (18.15)

Real Madrid - Espanjol (20.30)

Ponedjeljak:

Deportivo - Rajo Valjekano (20.30)

Subota:

Barselona - Atletiko Madrid 2:1

Eibar - Malaga 1:2

Hetafe - Atletik Bilbao 0:1

Viljareal - Granada 1:0

Real Sosijedad - Betis 2:1

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније