Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 05. 2013. 16:20 >> 16:20
1

NIŠTA BEZ PUBLIKE

Savićević: Navijači koče regionalnu ligu

Regionalna fudbalska liga je teško ostvarljiv projekat, s obzirom da bi prisustvo gostujućih navijača bilo zabranjeno, kazao je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

Savićević je agenciji Anadolija rekao da utakmice bez gostujućih navijača ne bi imale svrhu i ako bi navijačima iz Makedonije bio omogućen dolazak u Crnu Goru i obratno, ali ne i Bosanacima i Hrvatima u Srbiju ili Srbima u Hrvatsku i Bosnu.

Savićević je kazao da ne očekuje da neki klub iz bivše Jugoslavije, u skorije vrijeme, napravi "bum" na evropskoj sceni.

"Da budemo jasni, jaz kvaliteta reprezentacija bivše Juge i tamošnjih klubova ne bi se tako uvelike smanjio. Nacionalne ekipe uvijek će imati puno bolje rezultate od klubova, jer od Vardara do Triglava vlada besparica, igrači su primorani zarađivati van granica svojih država", rekao je Savićević.

On je kazao da je reprezentacija Bosne i Hercegovine najbliža direktnom plasmanu na SP.

"Bosna i Hercegovina je prva u grupi, ali ne treba se radovati unaprijed, Grci su opasni kada su ranjeni, a i Slovaci još nijesu otpali. I Hrvatsku vidim u Brazilu, mada ne znam direktno ili kroz dodatne kvalifikacije, ne treba zaboraviti da su u grupi sa strašnom Belgijom", rekao je Savićević.

On je, komentarišući odluku selektora Srbije Siniše Mihajlovića da podmladi reprezentaciju, kazao da je suludo u toj situaciji obećavati rezultat.

"Nije mi jasno da naprave smjenu generacija, iz utakmice u utakmicu podmlađuju ekipu, a obećavaju rezultate. To nije moguće. To je suludo", rekao je Savićević.

On je kazao da će Crna Gora ukoliko pobijedi Ukrajinu 7. juna u Podgorici biti blizu dodatnih kvalifikacija.

"To ne znači da se odričemo prve pozicije u grupi, ali realno je reći kako su Englezi i dalje prvi favoriti. Igraćemo najbolje što znamo i možemo", dodao je Savićević.

On je kazao da je Lionel Mesi najbolji fudbaler svijeta, kao da su među najboljom trojicom još Kristijano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović.

"Iz Hrvatske to su Luka Modrić, Mario Mandžukić i Darijo Srna. U BiH najbolji su Edin Džeko i Vedad Ibišević. Nemanja Vidić, Aleksandar Kolarov i Branislav Ivanović su top tri fudbalera iz Srbije, dok su u Crnoj Gori prve zvijezde Mirko Vučinić i Stevan Jovetić. To je elita zapadnog Balkana", zaključio je Savićević.
(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније