Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 12. 2015. 12:34 >> 12:21

TRENEVSKI PORUČIO

"FSCG ne liči na instituciju u okviru UEFA-e"

Suspendovani trener Dečića, Viktor Trenevski, ocjinio je da Fudbasleki savez Crne Gore sve više podsjeća na Plemenski Savez, a ne na instituciju u okviru Evropske fudbalske federcije (UEFA).

Podsjetimo, makedosnki trener je krajem oktobra kažnjen sa šest mjeseci “zabrane obavljanja funkcija u crnogorskom fudbalu”, zbog toga što je, kako je navedeno, pružio netačne i nepotpune podatke u postupku licenciranja, odnosno jer nije imao Pro licencu za vođenje tima, koja je neophodna za rad u Telekom Prvoj ligi naše zemlje.

On je prije dva mjeseca podnio žalbu na tu odluku FSCG, ali je ona odbijena.

"Dva su razloga mog obraćanja koje su ujedno i razlog moje suspenzije, a to su obmana i zabluda. Javnost mora da zna da komisija u okviru FSCG ima slobodu da donese odluku kakva je i donesena na samom početku u vezi izdavanja licenci. Primjera je bezbroj, od Slovenije, evo sada i trenerskog vunderkinga u Bundesligi pa do bezmalo svakog saveza unutar UEFE i naravno FSCG gdje imate cijelu posljednju generaciju trenera koja je dobila dozvolu da vodi ekipe bez UEFA PRO Licence", saopštio je Trenevski.

Kazao je da je prvobitna odluka Komisije čista i za svaku pohvalu.

"Zbog godišnjih odmora i nemogućnosti da mi Makedonski centar za edukaciju omogući da odradim praktični dio (vođenje jednog treninga) do početka prvenstva izdali su mi potvrdu, naravno na engleskom jeziku (zvanični jezik UEFA-e), o kompletno završenoj edukaciji od 260 sati sa svim diplomskim zadacima, prezentacijama, stažiranjima i naravno sa potvrdom o boravku u Nionu, koji sam obavio septembra 2014. Potvrdu sam dostavio upravi FK Dečić, a oni proslijedili komisiji", pojasnio je bivši reprezentativc Makedonije.

"Sve jasno i časno uz napomenu da neću da pozajmljujem tuđe licence i da sam u slučaju negativnog odgovora spreman da sačekam ta dva mjeseca. Na svu sreću komisija je izdala licencu za ovu takmičarsku godinu i siguran sam da svojim ponašanjem i odnosom nisam iznevjerio njihovu odluku, a na to su se nadovezali i izvanredni rezultati FK Dečića na svim poljima fudbalske igre.

Šta je navelo i koga da poslije dva mjeseca nauči engleski jezik i priloženu potvrdu protumači kao obmanu, zabludu, prevaru, falsifikat... me ne interesuje i to je najmanje što mogu da istrpim, ali obmanu i prevaru uz moje ime nikako", naveo je Trenevski u saopštenju.

"U međuvremenu sam, naravno, odradio taj trening kao i hiljade treninga prije toga i dobio karticu (UEFA PRO Licenca), a što je u ovom slučaju nebitno, ali ne mogu da se otmem utisku da je cijeli slučaj sveden na lični, odnosno regionalni nivo. Meni rok od jednog dana, Savezu od 2 mjeseca, meni tribine sa tri špijuna da ne upadnem slučajno u svlačionicu na poluvremenu, drugima megafoni, svinje...

Na kraju su nam i krtice izorale teren. Savez po ovom pitanju sve vise podsjeća na Plemenski Savez, a ne na instituciju u okviru UEFE. Nema mi druge nego da uzmem babino prezime Bulatović ili jos bolje ženino Delibašić", navodi se u saopštenju.

Do suspenzije Trenevskog, Dečić je osvojio 19 bodova iz 12 mečeva, da bi u narednih pet osvojio šest. Nakon 17. kola tima iz Tuzi je peti na tabeli, sa 26 bodova.

"Nadam se da ćemo sezonu bez obzira na sve zaključiti kako smo je i počeli, a jedno je sigurno, ovaj slučaj mi neće pokvariti sjajan utisak o svim subjektima u crnogorskom fudbalu od sudijske organizacije kojoj treba najveća podrška do kolega trenera, igrača, medija, a posebno starijih trenera sa kojima imam čast i zadovoljstvo uopšte sarađivati", zaključio je Trenevski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније