Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

05. 02. 2013. 20:31   >>  20:36

BUNDESLIGA

Njemačka: Klubovi prijete štrajkom

Na pomolu je raskol između najboljih njemačkih klubova i Fudbalskog saveza te zemlje. Bajern iz Minhena, Borusija iz Dortmunda i Bajer iz Leverkuzena, odlučni su u namjeri da ne dozvole svojim fudbalerima, reprezentativcima da u maju sa nacionalnim timom budu dio američke turneje.

 U tom periodu će se odlučivati o tituli šampiona, kao i mjestima koja vode u Evropu, prije svega Ligu šampiona, pa najbolje ekipe ne žele da oslabljene dočekuju ključne utakmice.

Njemačka reprezentacija u tom periodu igraće u Majamiju protiv Ekvadora i Vašingtonu sa domaćinom SAD, čiji je selektor legendarni njemački as Jirgen Klinsman.


Ukoliko se, ipak, desi da Savez primora klubove da puste svoje najbolje igrače u redove "pancera", iz ova tri kluba najavljuju bojkot, odnosno ne odigravanje utakmica nacionalnog šampionata, što bi bio presedan u istoriji njemačkog fudbala!

„Pogledajte sadašnju situaciju. Zbog prijateljskih utakmica, uključujući i duel Njemačke i Francuske, nama je odsutno 10 igrača pa se u oslabljenom sastavu spremamo za veoma važnu utakmicu protiv Borusije Menhengladbah. Nema šanse da ćemo dozvoliti našim igračima da u maju, kada se odlučuje prvenstvo, igraju mečeve u Americi - isključiv je predsjednik Bajera iz Leverkuzena Volfgang Holchojzer.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније