Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

fscg.me

24. 11. 2015. 19:04   >>  18:52

PAD KONCENTRACIJE U FINIŠU

Pioniri poraženi od Makedonije

Pionirska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjaka iz Makedonije rezultatom 3:2 u prijateljskom meču koji je danas odigran na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu.

Naša selekcija bila je bolja od rivala u većem dijelu susreta, u prvom poluvremenu došla do dva gola prednosti, da bi u nastavku protivnik uspio da nakon tri prekida preokrene rezultat i dođe do pobjede.

Već u drugom minutu susreta izabranici Obrena Sarića došli su do prednosti. Nakon kornera sa desne strane na loptu je u kaznenom prostoru protivnika natrčao kapiten Brković i poslao je iza leđa golmana. Naša selekcija nastavila je da diktira tempo igre, što je donijelo nekoliko prilika pred golom protivnika i pogodak Dinoše u 36. minutu. Mreža Makedonaca po drugi put se zatresla nakon odličnog dodavanja Puovića i rutinske realizacije našeg veznog igrača u situaciji jedan na jedan sa protivničkim golmanom.

U nastavku susreta Makedonci su uspjeli da nakon prekida dođu do izjednačenja a u samoom finišu i do pobjede udarcem sa bijele tačke. Prvu priliku da zatrese mrežu našeg tima imao je Elezi koji je u 67. minutu nije uspio da iskoristi najstrožiju kaznu - napadač gostiju pogodio je desnu stativu Radulovićevog gola. Samo minut kasnije Mitrevski je izveo slobodan udarac sa tridesetak metara, pokušao da pronađe nekog od saigrača u kaznenom prostoru ali je zahvaljujući lošoj procjeni našeg tima uspio da postigne pogodak.

Već u narednom napadu Makedonci su uspjeli da dođu do izjednačenja - Toševski je bio najvisočiji nakon kornera sa lijeve strane i udarcem glavom poslao loptu u mrežu. Na izjednačenje gostiju naša selekcija odgovrila je preko Dinoše, koji je nakon odličnog solo prodora poslao loptu tik pored desne stative Nuhijevog gola.

Samo minut prije kraja susreta gostima je dosuđen drugi jedanaesterac na susretu. Odgovornost je ovog puta preuzeo Toševski i drugim pogotkom na meču donio pobjedu svom timu.

"Odigrali smo dobru utakmicu i na kraju ne bih izjednačavao rezultat i igru pošto mislim da nismo zaslužili da izgubimo. U prvih 60. minuta ove utakmice pružili smo najbolju igru od formiranja ove selekcije. Pored dva postignuta gola imali smo nekolike prilike koje nismo realizovali. Za to vrijeme protivnika smo sveli na jednu ili dvije polušanse, tako da smo mi iz stručnog štaba zadovoljni tim dijelom utakmice. U posljednjih 15-tak minuta došlo je do velikog pada koncentracije, gdje smo sva tri gola primili iz prekida i to je ono što nas veoma brine. To nas, između ostalog, upućuje na to da sa igračima moramo najviše raditi na mentalnom planu. U naredna dva dana stručni štab će se potruditi da oporavi igrače na fizičkom i psihološkom planu i očekujem da u sljedećoj utakmici pružimo dobru igru tokom svih 80. minuta", rekao je Sarić.

Isti rivali odigraće drugi meč u četvrtak, 26. novembra na Trening kampu FSCG sa početkom u 11 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније