Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

01. 05. 2013. 22:35 >> 23:20
2

LIGA ŠAMPIONA

Bajern ubjedljiv protiv Barselone

Bajern je opet ponizio Barselonu 3:0, nastavio da oduševljava Evropu i zakazao finale sa Borusijom na "Vembliju". Bavarci su taktički i tehnički odigrali fenomenalno, dozvolili Barsi samo jednu pravu šansu, a u napadu ubitačno pretvarali šanse.

Početak meča donio je ravnopravnu igru, nije bilo velikih šansi, jer je i jednima i drugima falio završni pas. Roben je upropastio jednu šansu lošim pokušajem driblinga, ali to nije uspio da kazni Ćavi u 27. minutu, kada je Barsa imala šansu utakmice. Poslije ubacivanja Fabregasa, lopta je došla do veziste domaćih, koji je sa oko pet metara poslao loptu iz voleja visoko preko prečke.

Poslije samo pet minuta nastavka, sve nade i najoptimističnijih u bilo kakav preokret raspršio je Roben. Holanđanin je lijepim driblingom poslao loptu u mrežu za 1:0, odnosno ukupnih 5:0.

Agoniju Barse produžio je Pike, koji je autogolom poslije ubacivanja Riberija uvećao vođstvo gostiju u 72. minutu. Samo četiri minuta kasnije, novi šok na Kamp Nou donio je Riberi prodorom u kome je iza sebe ostavio tri igrača domaćih, i poslao loptu ka Mileru. On je bio najviši u skoku, Valdez je statirao na liniji,  pa Bajern sa ukupnih 7:0 odlazi na Vembli.

Do kraja meča grogirana Barselona nije znala šta će sa loptom, a fudbaleri Bajerna su se čuvali da ne zarade neki žuti karton i glavom već bili na "Vembliju", gdje će se 25. maja u borbi za "ušati" trofej sresti sa velikim rivalom, Borusijom iz Dortmunda.

 

 

 

 

 

 

Krenulo je drugo poluvrijeme. U prvih 45 minuta Bajern se bez mnogo problema odbranio, a sa druge strane, bio je izuzetno opasan u napadu. Roben je namučio odbranu Katalonaca, dok je Havi Martinez zaustavio Inijestu. Barsa je naparvila samo jednu pravu šansu, što je premalo da bi se stigla ogromna prednost Bajerna. Preokret kome se nadaju u prijestonici Katalonije sada zaista i jeste u domenu čuda.

 

 

 

 

 

 

Najveće iznenađenje pred utakmicu na "Nou Kampu" je to što će Lionel Mesi početi meč sa klupe.

Sastavi:

Barselona:  Valdez, Alveš, Pike, Bartra, Adrijano, Song, Ćavi, Inijesta, Pedro, Fabregas, Vilja.

Bajern: Nojer, Lam, Boateng, Van Bujten, Alaba, Martinez, Švajnštajger, Roben, Miler, Riberi, Mandžukić.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније