Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

30. 04. 2013. 22:39   >>  01. 05. 2013. 01:50

LIGA ŠAMPIONA

Borusija u finalu LŠ

Borusija je prvi finalista Lige šampiona! Real je slavio 2:0, ali "milioneri", kada se sve sabere, zasluženo putuju na "Vembli", sa ukupnim rezultatom 4:3.

Fudbaleri "kraljevskog" kluba nijesu uspjeli da šokiraju fudbalsku javnost. Domaćini su se mučili da zatresu mrežu rivala, a dva gola su postigli tek u posljednjih sedam minuta meča.

Real je odmah na startu krenuo silovito i u prvih petnaest minuta napravio je tri odlične šanse. Prvu je propustio Iguain u 4., a potom Ronaldo u 12. minutu. Oba puta Vajdenfeler je bio na visini zadatka tako da je rezultat ostao 0:0. U 14. minutu golman gostiju bio je savladan, ali je Mesut Ozil poslao loptu pored gola.

Nakon početne inicijative domaćih, Borusija je počela sa svojom igrom. Igra "milionera" bazirala se na kontranapadima, a jedan od njih umalo je urodio plodom. Levandovski se našao u šansi, ali je Lopez bio oprezan i tako sačuvao svoju mrežu.

Do kraja poluvremena, odlično organizovana odbrana Borusije odradila je odličan posao. Humels i Subotić hvatali su Realove napadače u ofsajdu, najviše Iguaina koji se tri puta našao iza posljednje linije njemačkog tima.

Drugo poluvrijeme počelo je slično kao i prvo. Real je krenuo u ofanzivu, ali jalovi napadi nijesu ugrozili gol gostiju. Čim je ofanziva popustila, gosti su krenuli da stvaraju šanse.

Noćna mora defanzivaca Madriđana, Robert Levandovski, umalo da u 50. minutu zapečati sudbinu Reala. Nakon razmjene pasova Rojsa i Gundogana, Poljak je pogodio prečku već savladanog Lopeza.

Murinjo je shvatio da mora nešto da mijenja, tako da je u 57. minutu izvršio duplu izmjenu. Kaka je zamijenio Koentraa, a Benzema neprimjetnog Iguaina.
Ispostavilo se da to nije donijelo ništa dobro po Real, pošto je opet Borusija stvorila nevjerovatnu priliku.

Rojs je prošao po desnoj strani i ušao u šesnaesterac domaćih, sjajno uposlio Gundogana, koji je sa pet metara pogodio Lopeza.

Na uzbuđenje čekalo se do zadnjih 10 minuta. Rezervista Kaka uposlio je Ozila po desnoj strani u 82. minutu, a naturalizovani Njemac oštrim centaršutem po zemlji prnašao je Benzemu, čiji šut završava pod prečku Vajdenfelera.

Činilo se da ni tada Real ne može da napravi čudo,  ali su stvari dostigle tačku ključanja u 88. minutu, kada je Ramos pogodio za 2:0 i uveo meč u "šok završnicu".

U preostalih sedam minuta Real je na sve načine pokušao da dođe do trećeg gola, ali bezuspješno.

Borusija će igrati u velikom finalu na "Vembliju" 25. maja i može se reći sasvim zasluženo poslije viđenog u 180 minuta dvomeča.

 

 

 

 

 

 

Madriđani su na početku meča mogli da postignu čak tri gola, ali im je falilo preciznosti. Kako je vrijeme odmicalo, Borusija je igrala sve sigurnije i inteligentnije, a stah (ako je uopšte postojao) sa početka duela, nestao je, iako od su 14. minuta oslabljeni, jer je Gece morao van igre.

Gosti su držali loptu daleko od svog gola i takva igra je bila dovoljna da učine Real bezopasnim.

Murinjo će morati dobro da motiviše svoje igrače u svlačionici, kako bi se večeras desilo čudo na "Santjagu Bernabeu".

 

 

 

 

 

Sastavi ekipa:

Real: Dijego Lopes, Varan, Ramos, Koentrao (od 57. min. Kaka), Esijen, Ezil, Ćabi Alonso (od 64. Kedira), Modrić, Di Marija, Ronaldo, Iguain (od 57. min. Benzema).

Borusija: Vajdenfeler, Subotić, Humels, Pišček, Šmelcer, Bender (od 90. min. Santana), Gindogan, Gece (od 14. min. Groskrojc), Rojs, Blažikovski, Levandovski (od 87. min. Kel).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније