Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

30. 04. 2013. 09:23   >>  09:23 2

LIGA ŠAMPIONA

Realov juriš na "milionere"

Nakon prošlonedjeljnih polufinalnih duela Lige šampiona i njemačke lekcije iz fudbala svojim ljutim protivnicima sa Iberijskog poluostrva, čitav svijet očekuje sudar Bajerna i Dortmunda u finalu na "Vembliju". Ipak, poslovično oprezni Njemci ne žele da podlegnu euforiji i na revanše u Madrid, odnosno Barselonu dolaze sa obje noge "na zemlji".

Real je u Dortmundu potpuno nadigran, nadtrčan, pa se može čak i reći da je dobro prošao sa četiri gola u mreži. Murinjo je dobio lekciju kakvu ne pamti u svojoj karijeri i sada je daleko od ostvarenja cilja zbog kojeg je i došao u Madrid - finala Lige šampiona.

Real ima kapacitet da postigne tri ili četiri gola, ali je veliko pitanje da li odbrana "merengesa" može da se odbrani od napasti kao sto su Rojs, Levandovski ili Gece i sačuva svoju mrežu. Jer jedan gol Dortmunda, ubio bi i posljednju nadu kod igrača "kraljevskog kluba", da se može do čuda.

"Specijalni" je pozvao je igrače da budu mnogo agresivnijii i naglasio da tim mora da igra po receptu utakmice protiv Atletika Madrida, koju je Real dobio u subootu 2:1.

"Bili smo naivni u prvom meču. Igrali smo protiv fudbalera koji nam je dao četiri gola, a ni jednom nije bio fauliran, dok je Kristijano Ronaldo čak pet pet puta bio fauliran, a utakmica pošteno nije ni počela. Ne mislim da smo bez šansi za prolaz u finale, ali za to će nam trebati igra svakog pojedinca do posljednjeg daha", rekao je Murinjo.

Portuglaski stručnjak je istakao da se uzda u domaći teren i istakao da je deseta jubilarna titula, koja se očekuje toliko dugo u Madridu ogroman motiv, za stizanje tri gola zaostatka.

"U fudbalu je sve moguće. Pred nama je veliki izazov i pokušaćemo da iskoristimo domaći teren maksimalno. Imamo dužnost da zablistamo zbog svijetle istorije kluba. Ne znam da li postoji veći motiv ijednom igraču nego da bude dio kolektiva koji je osvojio Realovu desetu titulu evropskog prvaka. U Dortmundu smo igrali kao da je riječ o prijateljskoj utakmici i to neće i ne smije da se ponovi", rekao je Murinjo.

Murinjo je ipak, naglasio da njegova budućnost u klubu, ne zavisi od ishoda večerašnjeg duela. 

"Moja budućnost neće zavisiti od toga. Ukoliko budemo uspjeli protiv Dortmunda, to će biti zahvaljujući igračima, a ako pretrpimo neuspjeh, odgovornost će biti moja", poručio je Murinjo.

Borusija sa druge strane, želi da i Madridu uradi ono sto najviše voli - da se igra fudbala, da brzom, jednostavnom igrom, opet  napravi probleme Realu i tako što prije dođe do gola, koji bi im vjerovatno čekirao kartu za "Vembli".

Jirgen Klop je svjestan da je njegov tim blizu finala, ali ističe da će igrači ući u meč kao da nemaju prednost.

"Real ce učiniti sve da prođe. Mi još uvijek nijesmo u finalu, kako mnogi smatraju, ali moram da kažem da smo u prvom meču došli do sjajnog rezultata, mnogo boljeg nego što smo očekivali. Mi ćemo se boriti svom snagom i bilo bi smiješno da uđemo u meč sa razmišljanjem, kako Real ne može da nam napravi problem", rekao je trener "milionera".

Klopova četa ne želi, niti umije da igra "bunker", a strateg Borusije je rekao da će ključna stvar za uspjeh na "Bernabeuu" biti dobra igra u oba pravca.

"U Realu vjeruju da mogu da preokrenu rezultat. Njihovi navijači nijesu srećni sa izdanjem tima u prvom meču, i mislim da će oni u ovoj utakmici odigrati znatno bolje. Znamo naš kvalitet, i stvorili smo im dosta problema u utakmicama koje smo igrali ove sezone. Mislim da nećemo igrati samo odbranu, niti samo napad. Moramo naći pravi balans", kazao je Klop.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније