Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Sportal ]

29. 04. 2013. 21:48 >> 21:50

AKO ISPADNU

Murinjo: Snosiću krivicu

Tener Real Madrida Žoze Murinjo u trening kampu "Valdebebas" održao je posljednju konferenciju za novinare pred revanš meč polufinala Lige šampiona protiv Borusije. "Kraljevski" klub je doživio težak poraz u prvoj utakmici 4:1, a Portugalac se nada da će njegovi igrači u drugoj utakmici igrati mnogo agresivnije.

"Loše smo igrali u Dortmundu. Kao da je to bio prijateljski meč, a ne polufinale Lige šampiona", počeo je priču Žoze Murinjo.

Novinari su pitali Portugalca da li je čuo za Huanita, legendarnog napadača Reala koji je sam napravio veliki preokret protiv Seltika 1980. u Kupu šampiona. Tada je "kraljevski" klub izgubio u Glazgovu sa 2:0, a Huanito je sa tri pogotka u revanšu ekipu iz Madrida odveo do polufinala.

"Naravno da sam čuo za Huanita. On je dio istorije kluba i to mora da se poštuje. Da li se dvoboj sa Seltikom može ponoviti, ne bih išao toliko daleko. Ne volim da prognoziram. Znam da utakmicu počinjemo sa 1:4 i da će nam biti teško. Nećemo se baviti matematikom, već ćemo razmotriti sve opcije kako bi smo pobijedili Borusiju", istakao je Murinjo.

"Specijalni" poslije meča u Dortmundu nije razgovarao sa igračima. Ipak, kako kaže, poslije nekog vremena im je rekao šta ima.

"Sa fudbalerima nijesam pričao odmah poslije meča. Ipak, dan kasnije sam im rekao sve što imam da kažem. Nebitno je da li sam pričao poslije meča sa igračima, već ono šta sam im govorio tokom utakmice", jasan je Murinjo.



Mnoge je zanimalo da li će Portugalac, u slučaju da Real izbaci Borusiju, sav uspjeh pripisati sebi.

"Neću. U slučaju da prođemo Borusiju to će biti uspjeh svih nas u klubu, a ne lično moj. Ako ispadnemo onda je krivica na meni. To je normalno, ne samo u Realu, već u svakom klubu na planeti", kaže Murinjo.

Šef stručnog štaba Real Madrida bio je kritikovan zbog izbora igrača za prvi meč protiv Borusije. Mnogima je smetalo što Anhel Di Marija nije počeo u prvih 11.

"U Dortmundu smo igrali onako kako smo morali. Bilo je očigledno u kom sastavu ćemo početi meč. Jedini znak pitanja bio je Di Marija, a razlog tome je bio sistem igre. Sada je situacija daleko bolja. Mogu da igraju neki igrači koji su izostali u prvoj utakmici. To znači da bih mogao da počnem sa Ronaldom desno i Di Marijom lijevo. Zavisi za koji sistem igre se odlučim. Za sada znam samo da ne mogu da računam na Marsela i Arbelou zbog povreda", kazao je Murinjo.



Poslije dvoboja u Njemačkoj, Klop je izjavio da mu je Murinjo potvrdio da će sljedeće sezone preuzeti Čelsi. To je Portugalac demantovao.

"Prvo, moja budućnost ne zavisi od rezultata u utorak i pod dva, o tome Klop ne odlučuje. Ljudi puno čitaju novine i to je u redu. Ali ne bi trebalo to da rade kada Klop priča", rekao je trener Reala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније