Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 04. 2013. 19:29 >> 19:29

PREMIJERLIGA

Van Persi zaustavio "tobdžije"

Robin Van Persi je dočekan zvižducima na "Emirejtsu", a on je odgovorio dobrom igrom i golom, koji je donio bod Junajtedu i usporio hod Arsenala ka Ligi šampiona 1:1.Frenk Lampard je opet pokazao klasu, pa je Čelsi slavio u duelu sa Svonsijem 2:0.

Arsenal je već nakon dva minuta igre poveo. Robin van Persi je izgubio loptu na sredini terena, da bi Tomaš Rosicki proigrao Tea Volkota, koji je čini se bio u ofsajdu, a Volkot je bez većih problema savladao Davida de Heu.

U 39. minutu ponovo je u centru pažnje Van Persi koga su navijači "častili" zvižducima prilikom svakog kontakta sa loptom. Holanđanin je šutirao glavom, ali je  Vojčeh Ščešnji glavom odbranio.

A onda u 43. minutu Bakari Sanja je napravio kardinalnu grešku. Izgubio je loptu, sustigao Van Persija u kaznenom prostoru i oborio ga. To je bilo dovoljno za penal koji je Holanđanin sigurno izveo, a iz poštovanja prema bivšem klubu nije proslavio gol.

Arsenal je u drugom poluvremenu zaprijetio preko Santija Kazorle i Koščelnog, koji su bili zamalo neprecizni. Do kraja meča, Arsenal je konstantno napadao, ali se Junajted branio veoma dobro, pa je ostalo 1:1. "Tobdžije" su četvrte sa dva boda više od Totenhema i bodom manje od Čelsija, na trećem mjestu, pa će ova tri tima voditi veliku borbu do kraja za dva mjesta koja vode u Ligu šampiona.

Čelsi se mučio protiv velškog tima, a onda je Frenk Lampard ušao u 21. minutu umjesto povrijeđenog Ramireša i pokrenuo svoj tim. U 43. minutu legenda Čelsija je učestvovala u akciji za gol. Sve je krenulo od Džona Terija, Lampard je na ivici kaznenog prostora proigrao Oskara, koji je je sa ivice kaznenog prostora savladao golmana Svonsija Vorma.

Tri minuta kasnije, Huan Mata je prošao između dvojice čuvara, a Lion Briton ga oborio u kaznenom prostoru. Lampard je bio siguran sa bijele tačke i ispostavilo se da je to bio konačan rezultat.

Reding i Kvins Par Rendžersi su odigrali 0:0 i zvanično se oprostili od Premijer lige.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније