Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Anadolija ]

08. 10. 2015. 13:48 >> 14:22
4

BRNOVIĆ UOČI MEČA

Male šanse da Jovetić zaigra

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović kazao je da Stevan Jovetić skoro sigurno neće igrati, dok je nastup Marka Baše pod velikim znakom pitanja.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u Podgorici sjutra igra protiv Austrije, lidera Grupe G, utakmicu devetog kola kvalifikacija za EURO 2016 u kojoj će pokušati doći do sva tri boda.

Naime, Crna Gora i dalje ima teoretske šanse za odlazak na EURO 2016, ali ovoga puta ne zavisi sve od njenih fudbalera. Dva kola prije kraja kvalifikacija, selekcija Branka Brnovića nalazi se na četvrtom mjestu Grupe G, sa 11 osvojenih bodova. Austrija ima 22 boda i obezbijedila je plasman na EURO 2016. Na drugom mjestu je Rusija sa 14, dok je treća Švedska sa 12 bodova. Lihtenštajn je osvojio pet, a Moldavija dva boda. No, pred mečeve sa Austrijom i Rusijom, u reprezentaciji Crne Gore vlada optimizam.

Brnović je kazao da je ekipa potpuno spremna za mečeve odluke. Stevan Jovetić skoro sigurno neće igrati, dok je nastup Marka Baše pod velikim znakom pitanja.

"Imamo dvije utakmice koje treba da pobijedimo. Dolazi nam reprezentacija Austrije koja je dominantno osvojila prvo mjesto u grupi. Međutim, i mi smo druga ekipa u odnosu na tim koji je igrao protiv Austrije u Beču. Potpuno smo spremni, svi igrači koji budu izašli na teren imaju mnogo utakmica u svojim klubovima, što je prava stvar za fudbalere. Na treninzima ih nijesam vidio odavno tako raspoložene", kazao je Brnović koji ne očekuje da će Austrijanci biti nezainteresovani za pobjedu.

"Sigurno nećemo imati popusta, sve je na nama da pružimo maksimum. Austrija želi da kvalifikacije završi bez poraza, zato su i svi igrači iz dosadašnjeg ciklusa na spisak. Većina igrača igra u Njemačkoj, tako da kod njih nema popusta", kazao je selektor Brnović.

Kako se prethodnih dana i spekulisalo, šanse da Jovetić zaigra skoro i da ne postoje.

"Jovetić ima veliku želju da igra, ali male su šanse. Mislim da će biti sasvim teško računati na njega, što je veliki hendikep. Marko Baša ima malo veće šanse, ali sve će biti jasno nakon današnjeg treninga", istakao je selektor koji je i saopštio sastav za sjutrašnji meč.

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirko Vučinić nada se da Austrija, koja je obezbijedila plasman na EURO 2016, neće puno "zapinjati" pod Goricom kako bi došla do novih bodova.

"Postoji optimizam. Igramo protiv Austrije koja je obezbijedila prolaz. Nadam se da će doći rasterećeno i da neće previše zapinjati. A nakon toga da vidimo šta ćemo uraditi protiv Rusije. Ali na oba meča idemo na pobjedu", rekao je Vučinić.

Na golu Crne Gore će biti Poleksić, u odbrani će igrati Savić, Tomašević, Simić i Rodić u slučaju da ne bude spreman Baša. Na sredini terena će biti Boljević, Vukčević i Marušić, ispred njih Bećiraj, dok će napadački tandem činiti Stefan Mugoša i Mirko Vučinić.

Meč Crna Gora - Austrija na programu je sjutra od 20.45 sati na Gradskom stadionu u Podgorici. U ostalim mečeva iste grupe u istom terminu sastaju se Lihtenštajn - Švedska i Moldavija - Rusija.

Crna Gora će tri dana kasnije gostovati Rusiji u Moskvi.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније