Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 10. 2015. 12:12 >> 12:01

BLIZU DOGOVORA

Promocija Klopa u petak, Rodžersu 5 miliona

Pregovori Jirgena Klopa i uprave Liverpula napreduju i čini se da će Nijemac preuzeti klub prije prve utakmice nakon smjene dosadašnjeg trenera, koju "redsi" igraju 17. oktobra protiv Totenhema.

"Nevjerojatna razočaranost" Brendana Rodžersa otkazom koji je dobio od američkih vlasnika kluba nakon tri i po godine u Liverpulu i još jednog očajnog ulasku u sezonu, mogla bi donekle splasnuti nakon što trener iz Sjeverne Irske dobije otpremninu od oko 5 miliona funti, piše Index.

Milioni Fenvej Grupe smiješe se i Klopu, kojeg da preuzme Liverpul nagovara Ditmar Haman, njegov snarodnik koji je igrao na "Enfildu". Klop je Hamana detaljno ispitivao o klubu, gradu i navijačima, što navodi da je selidba skoro gotova stvar.

Štefan Efenberg, još jedan slavni njemački fudbaler i Klopov bliski prijatelj, takođe je BBC potvrdio da je bivši trener Borusije blizu klupe Liverpula.

"Nedavno mi je povjerio da je spreman za preuzimanje ekipe koja nije na najvišem nivou, kako bi je pokrenuo i izgradio, stvorio nešto", otkrio je Efenberg.

"To bi mogao biti Liverpul, zar ne?", uputao se bivši as minhenskog Bajerna.

Klopa bi "Enfild" privukao atmosferom na koju je navikao u Dortmundu.

"Liverpool se ponosi stadionom i navijačima kakve ima malo ko na svijetu, a isto je i s Borusijom. Navijači su slijepo odani klubu i to je ono što Jirgen želi i treba", izjavio je Efenberg.

Vlasnici Liverpula žele i trebaju trenera koji neće samo, poput Rodžersa, kukati kako je ostao bez Džerarda, Karagera, Suareza i Sterlinga, nego koji će iz ekipe u koju je tokom Rodgžersovog mandata uloženo 300 milioa funti, izvući puno više od onog što je napravila ove sezone, a to su četiri pobjede iz 11 utakmica, sredina tabele u Premijer ligi, dva remija u Ligi Evrope i prolazak u engleskom Liga kupu pobjedom na penale protiv četvrtoligaša.

Osim Klopa, u engleskim medijima kao Rodžersov nasljednjik se spominje i Karlo Anćeloti, koji je na odmoru otkako je ostao bez posla u Real Madridu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније