Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 04. 2013. 22:25 >> 22:28

PRIMERA

Realu gradski derbi, Barsa ispustila pobjedu

Real je gotovo od starta gubio u gradskom derbiju od Atletika, igrao je bez Kristijana Ronalda, ali je pronašao snagu za pobjedu 2:1 na "Visente Kalderonu" i produžio sjajnu tradiciju u duelima sa gradskim rivalom, gdje ne zna za poraz od 1999. Barsa je stala u Baskiji protiv Bilbaa 2:2, zahvaljujući očajnoj odbrani.

Atletiko je do prednosti došao već u četvrtom minutu. Poslije slobodnog udarca Kokea lopta je došla do Radamela Falkaa koji je sa dva metra matirao Lopeza. Bez Ozila, Modrića, Ćabija Alonsa i Kristijana Ronalda Madriđani su djelovali bezidejno. Ipak, deset minuta poslije primljenog gola, praktično ni iz čega su stigli do izjednačenja. Di Maria je izveo slobodan udarac, lopta je zakačila Huanfrana, ali  taman toliko da završi iza leđa golmana Kurtoe.

Odmah nakon odmora Atletiko je mogao ponovo da povede. Pokušaj  Raula Garsije je umjesto u mreži završio na prečki. U 63. minutu Real stiže do preokreta. Benzama je konačno odlično reagovao, u pravo vrijeme dodao loptu do Di Marije koji postiže četvrti pogodak u sezoni.

Pokušaji  Atletika do kraja meča su bili suviše bezopasni, pa promjene rezultata nije bilo. Real je ovom pobjedom definitivno riješio pitanje drugog mjesta.

Barselona je protiv Atletika igrala od sjaja do očaja, gubila, pa majstorijama Mesija preokrenula, ali po ko zna koji put ove sezone, nije umjela da privede meč kraju, pa je domaćin u sudijskoj nadoknadi stigao do boda.

Bilbao je poveo u 27. minutu. Pike je pogriješio, što koristi Aduriz i dodaje loptu do Susaete,a ovaj šalje loptu iza leđa Viktora Valdesa. Aduriz je do odlaska na odmor mogao da poveća prednost Baskijaca, dok je na drugoj strani izglednu priliku propustio Sesk Fabregas.

Ulazak Lionela Mesija u drugom okrenuo je stvari u korist Barse. Genijalni Argentinac je uz Aleksisa Sančeza mučio odbranu domaćih, a onda u 68. minutu ponovo oduševio ljubitelje fudbala. Mesi je prihvatio je loptu na nekih 20 metara od gola, krenuo u solo prodor kroz odbranu Bilbaa, a onda sa ivice kaznenog prostora preciznim udarcem poslao loptu u donji desni ugao Iraizosa - 1:1. Samo dva minuta kasnije Katalnoci su preokrenuli. Strijelac je bio Aleksis, nakon sjajne asistencije Mesija.

Međutim, da Barsa ostane bez pobjede u posljednjoj utakmici na "San Mamesu" u svojoj istoriji ponovo se pobrinula njihova smušena odbrana. Jedan odbitak prihvatio je Ander Erera i poslao u mrežu, čime je donio veliki bod svom timu - 2:2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније