Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Portal Analitika ]

03. 09. 2015. 21:45   >>  21:44 1

U SJAJNOJ FORMI

Bećiraj: U mislima samo Lihtenštajn

Reprezentativac Crne Gore Fatos Bećiraj smatra da će za porast samopouzdanja u nastavku kvalifikacija za EURO 2016. biti potrebno slavlje pod Goricom nad Lihtenštajnom sa više golova razlike.

Reprezentativci Crne Gore nastavili su pripreme za duele sa Lihtenštajnom i Moldavijom drugim treningom na Gradskom stadionu u Podgorici.

Bećiraj koji se nalazi u nikad boljoj formi, pruža odlične partije i postiže bitne golove za Dinamo Minsk. Golgeterski niz očekujemo da će nastaviti i u crvenom dresu.

"Nadam se da ću i u ove dvije utakmice nastaviti taj niz golova. Dobro mi je krenulo u klubu, izborili smo Ligu Evrope što je najbitnije. Sada smo ovdje, koncentrisani smo za ove dvije jako bitne utakmice", rekao je Bećiraj.

U prvom duelu bez golova u Lihtenštajnu, izabranici Branka Brnovića stvarali su prilike, ali lopta nije htjela u gol.

"Imali smo minimum 7-8 odličnih šansi u prvom duelu, ali nijesmo uspjeli da postignemo gol. Moramo ozbiljno shvatiti ovu utakmicu. Unaprijed dobijene utakmice su najteže. Ne bježimo od uloge favorita, ali to moramo da dokažemo od prvog minuta. U mislima nam je samo ova utakmica, kad nju odradimo onda idemo za Kišinjev po tri boda. Ako slavimo protiv Lihtenštajna sa većom razlikom onda će i samopouzdanje da poraste. Žao mi je što neće biti publike, uvijek je loše igrati pred praznim tribinama. Da dobijemo ova dva meča, pa da imaju razloga da napune tribine protiv Austrije. Što se tiče mene, očekujem da dobijem priliku, ali to je na treneru. Iako ne budem igrao meni je zadovoljstvo što sam ovdje sa ovim momcima. Igrao od starta ili samo minut, daću maksimum", istakao je Bećiraj.

On je kratko prokomentarisao dolazak Staniše Mandića među "hrabre sokole".

"Nijesam imao priliku da ga vidim kako igra, ali čuo sam od igrača i ostalih da je mnogo kvalitetan. On je mlad igrač, budućnost naše reprezentacije", kratak je bio Bećiraj, a za kraj je poručio.

"Dokle god postoje matematičke šanse, onda treba da se nadamo. Da mi slavimo u subotu, a onda ćemo da pratimo dešavanja iz Rusije. Ali, mi sve četiri utakmice do kraja idemo na pobjedu. Gledamo sebe a ne druge, pa ćemo vidjeti na kraju dokle smo dogurali.''

Poleksić: Atmosfera nikad nije bila bolja

Golman nacionalno tima Vukašin Poleksić poručio da atmosfera nikad nije bila bolja.

"Maksimalno smo koncentrisani i spremni, i siguran sam da nam se neđe dogoditi kiks kao u prvom duelu u gostima. Samo razmišljamo o ovom duelu, da upišemo pobjedu, da se dobro odmorimo, pa onda idemo za Moldaviju da i tamo trijumfujemo. Do sada su kvalifkacije bile neuspješne, ali izvukli smo neke pozitivne stvari iz svega. Vidjeli smo i gdje smo griješili, ali gdje smo uradili dobre stvari. Što se tiče atmosfere, mislim da nikada nije bila bolja. Dosta igrača je počelo da igra u svojim klubovima. Naš primarni cilj su tri pobjede. Ove dvije i Austrija kod kuće. I onda nas čeka okršaj sa Rusijom. Nadam se da će se i oni okliznuti barem jednom do tog duela, pa da tamo rješavamo pitanje baraža", kazao je Poleksić.

Prvi put u reprezentaciji su trojica golmana iz domaće lige.

"To nam je malo čudno, prvo meni, pa i ostalim momcima. Ali, sigurno da je to dobra stvar. I naša liga mora da se prati. Ima tu ne samo kvalitetnih igrača, nego i golmana. Što se tiče golmana u reprezentaciji, sigurno da su talentovani i da je blistava budućnost pred njima. Ne treba da brinemo kada su u pitanju golmani u narednom periodu. Što je najvažnije svi igrači su orni i spremni da iz ove dvije utakmice izvučemo šest bodova", poručio je golman Crne Gore.

Sjutra će se javnosti obratiti i selektor Crne Gore Branko Brnović na konferenciji za novinare u 12 sati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније