Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 04. 2013. 09:32   >>  26. 04. 2013. 08:26

LIGA EVROPE

Benfika - Fenerbahče, Bazel - Čelsi

Manje evropsko takmičenje, Liga Evrope, iako je stiglo do polufinala, izaziva mnogo manje pažnje, nego Liga šampiona. Ali, ipak se očekuje dobar fudbal. Društvo je raznoliko, od jos uvijek aktuelnog prvaka Evrope Čelsija, hita takmičenja Bazela, Benfike koja igra napadački i otvoreno i kući i na strani, do ratničke ekipe kakva je Fenerbahče.

U Bazel stize Čelsi, koji više razmišlja kako da bude među četiri u Premijer ligi, nego da osvoji ovo takmičenje, ali bez obzira na to, favorit je i pokušaće već u prvom meču da napravi veliki korak ka finalu.

"Imamo mladu ekipu i moramo da naučimo da pobjeđujemo. Ne takmičimo se u Ligi Šampiona, ali ovo je Liga Evrope, stigli smo do polufinala i želimo trofej. Utakmice u Ligi Evrope nas drže u dobrom raspoloženju i mislimo da bi ovo mogla da bude dobra sezona", rekao je napadač "plavaca" Fernando Tores.

Bazel je totalno rasterećen, već je izbacio jednog engleskog predstvanika (Totenhem), sigurno je da će švajcarski tim dati sve od sebe, pa ostaje da se vidi za koliko će to biti dovoljno.

"Preuzeo sam tim pred meč sa Videotonom, kada smo bili posljednji u grupi, htio sam samo da predstavim svoju viziju tima i evo gdje smo stigli, na dva koraka od finala u Amsterdamu. Protiv Čelsija će nam biti potrebne dvije izvanredne partije, a ja vjerujem da to mozemo da ostvarimo", rekao je trener Bazela Murat Jakin, koji je 15. oktobra na klupi naslijedio Heika Vogela.

Fenerbahče igra svoje prvo polufinale u istoriji, Benfiki se sprema paklena atmosfera, a trener Turaka Agit Kočaman upozorava na iskustvo tima iz Lisabona.

"Ova utakmica ce biti posebna u našoj istoriji. Približnog smo kvaliteta sa Benfikom, kao i sa ostala dva tima, svi žele finale. Benfika je korak ispred nas, kada se radi o ovakvim utakmicama i uspjesima iz proslosti. Molim publiku za strpljenje. Moramo da budemo agresivni, ali da održimo balanas na terenu", rekao je Kočaman.

Benfika igra vjerovatno najljepsi fudbal od svih učesnika polufinala. Ukoliko ih ne optereti atmosfera u grotlu "Sukru Sarkaoglu" stadiona, Portuglaci na čistu klasu mogu i do pobjede u Istanbulu.

"Mi uvijek pokušamo da napadamo sa nasim brzim igračima. Naš mentalitet je da damo gol, bez obzira gdje igramo, tako da ni u Istanbulu nećemo nista mijenjati. Uzdamo se u revanš kući, gdje smo mnogo jaki. I pored toga, igraćemo da damo makar jedan gol u prvom meču", rekao je vezni igrac Enco Perez.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније