Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 04. 2013. 21:34 >> 23:53

ŠPANCI NA KOLJENIMA

Levandovski uništio Real 4:1

Borusija Dortmund u polufinalu Lige šampiona, u prvom meču, pobijedila madridski Reala 4:1. Prvo poluvrijeme: Odličan meč u Dortmundu, Borusija i Real odigrali 1:1, domaći su bili bolji, ali je velika greška Humelsa učinila da Real, gotovo bez igre stigne do izjednačenja.

 

Poslije samo pet minuta Borusija je stvorila sjajnu šansu. Nakon osvojene lopte na sredini terena, Rojs se sa loptom stuštio ka šesnaestercu Reala, prošao kroz trojicu i šutirao, a odbijenu loptu jedva je uspio da stigne Levandovski, ali je otišao mnogo ukoso i šansa je propala.

Tri minuta kasnije domaći su poveli. Gundogan je proslijedio loptu do Geceana lijevoj strani, koji je fantastično centrirao, a Levandovski  samo ispružio nogu i sa pet metara je poslao u mrežu.

Real je do prve prilike došao tek nakon 23 minuta.  Ronaldo je šutirao iz slobodnog udarca, ali je Vajdenfeler dobro reagovao.

Borusija je opet bila opasna, još jednom se Rojs prošetao kroz odbranu gostiju! Ipak, ovaj put nije uspeo da ugrozi Lopeza.

I onda u samo dva minuta dva nevjerovatna uzbuđenja. Rojs je ponovo nanizao nekoliko igrača Reala, ušao u šesnaesterca, pao nakon kontakta sa Kedirom, ali je sudija ocijenio da nema penala.

Odmah nakon toga, brzo izveden aut Reala, odlično dodavanje Modrića petom, Humels je kratko vratio loptu golmanu, što je na dodavanje Iguaina iskoristio Ronaldo i izjednačio na 1:1.

Odmah na startu drugog dijela Borusija je ponovo povela. Rojs je traljavo šutnuo sa 16 metara, lopta je stigla do Levandovskog u srcu šesnaesterca, a on je špicom sa pet, šest metara poslao loptu u mrežu.

Samo pet minuta kasnije, Borusija je povela 3:1, a opet je Levanovski u centru pažnje, sa novom majstorijom. Prihvatio je loptu u  šesnaestrcu, okrenuo Pepea i zakucao loptu pod prečku.

Nastavila su „milioneri“ sa dominacijom. Gindogan je sa 16 metara raspalio po lopti, a Lopez  je vrhovima prstiju izvadio loptu ispod prečke i lopta je otišla u korner!

Reala nema nigdje, a totalnu konfuziju u redovima Madrđana zaokružio je Ćabi Alonso, koji je srušio Rojsa u svom šesnaestercu, a Levandovski sigurno izveo penal i kompletirao "poker" golova.

Poljak se nije zadovoljio sa četiri gola, pa je tražio i peti. U 77. minutu je lijepo plasirao sa 25 metara, ali je Dijego Lopez još jednom dobrom intervencijom odbranio.

Dva minuta prije kraja Real je imao šansu da ublaži poraz. Kedira je proigrao Ronalda, ali je pas bio malo jači, Portugalac je krajnjim naporom došao do lopte, a Vajdenfeler mu je ušao u šut i otklonio opasnost.

Do kraja meča viđeno je još jedno uzbuđenje pred golom Borusije. Varan je nakon kornera i gužve u šesnaestercu šutirao nogom sa sedam, osam metara, ali zamalo pored gola.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније