Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta, Portal RTCG

24. 08. 2015. 21:26   >>  21:23

ČILEANAC NAPUSTIO NAPOLI

Najbolji strijelac Kopa Amerike u Hofenhajmu

Čileanski fudbaler Eduardo Vargas prešao je danas iz Napolija u Hofenhajm, s kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor, do ljeta 2019. Tim iz Napulja će dobiti pet miliona eura na ime obeštećenja.

Vargas se mučio formom u Seriji A, ali u njemačkom klubu se nadaju da će nastaviti s partijama sa Kopa Amerike. 

"Eduardovi zapaženi nastupi na Kupu Amerike su prirodno skrenuli pažnju klubova širom Evrope. Srećni smo što se odlučio za Hofenhajm", rekao je njemačkim medijima sportski direktor kluba Aleksander Rosen.

Vargas je u Napoli stigao 2012. iz čileanskog Unversidada za 13,5 miliona eura, ali nije imao mnogo prilika u italijanskom klubu, koji ga je slao na pozajmice u Gremio, Valensiju i Kvins Park Renžers.

"Radujem se atmosferi na njemačkim stadionima, ali prije svega šansi da pokažem svoj agresivni, napadački stil igre u jednoj od najboljih liga na svijetu. Želim da se razvijam u timu koji igra na sličan način kao reprezentacija Čilea", rekao je Vargas na predstavljanju u novom klubu.

On je ovog ljeta pomogao Čileu da na domaćem terenu osvoji prvenstvo Južne Amerike, gdje je bio najbolji strijelac sa četiri gola. Tu nagradu podijelio je sa Peruancem Paolom Gererom, a takođe je izabran u najbolju postavu Kopa Amerike.

Vargas je postigao 22 gola na 48 nastupa za nacionalni tim.

Debi za Hofenhajm, 25-godišnji napadač će imati narednog vikenda, u duelu sa Darmštatom u gostima.

 

Predstavljanje Vargasa u Hofenhajmu (VIDEO):

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније