Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

20. 06. 2018. 08:34   >>  08:22

ITALIJANSKA OBALSKA STRAŽA

Brod sa 522 migranta stigao na Siciliju

Brod italijanske obalske straže sa više od 500 migranata, uključujući desetine koje je spasila američka mornarica, stigao je u jednu luku na italijanskom ostrvu Sicilija, nekoliko dana nakon što je Italija uskratila prijem brodu "Akvarijus" jedne nevladine organizacije.

 

 

"Brod Dikoti konačno je pristao u (luku) Pocalo i bezbjedno doveo 522 osobe. Oni su spaseni u više operacija, 42 njih umalo se utopilo i potrebna im je hitna medicinska pomoć i psihološka podrška", saopštio je Visoki komesarijat za izbjeglice UN (UNHCR) na Tviteru (Twitter).

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini rekao je ranije da brodovi nevladinih organizacija ne mogu da uđu u italijanske luke, optuživši ih da su kao "taksi službe" za švercere migranata.

Italija i Malta prethodno su odbile da dozvole brodu "Akvarijus" koji je bio blokiran kod obale Sicilije da pristane u njihove luke, a potom je Španija ponudila da se migranti iskrcaju u njenoj luci Valensiji.

Situacija s brodom "Akvarijus" sa stotinama migranata pojačala je tenzije među članicama EU oko imigracije.

Salvini je juče rekao da će "za dva, tri dana" evropskim partnerima dostaviti predlog o migracionoj politici, prenijela je agencija Frans pres.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније